Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailemAnketa Čína vs KLDR

Ja ti to kludne rozoberiem na drobne.
S prezidentom ma pravdu. Zeman sa na Cine popalil. Cinania investovali ovela viac v Madarsku a v Polsku a Zemanov vlhky sen o konecnej stanici novej hodvabnej cesty, ktora bude v CR je fuc. Cina investovala v CR defacto skoro tolko ako Japonsko a do Japonska sa vtierat nesiel. Cinania su pragmatici, CR (ani SR) nema Cine co ponuknut a keby Zeman uvazoval zistil by, ze ani Cina nam.

Čínský režim podle něj provozuje de facto organizovaný zločin. Ať už v rámci obchodu s orgány, nebo při obírání lidí o pozemky.

Toto je ujete tvrdenie. Ake ma to dokazy? Ze oberaju ludi o pozemky? Samozrejme. Akoby postavili tak rychlo nove stvrte plne mrakodrapov, akoby postavili tak rychlo 10k km dialnic a rychlostnych zeleznic? Jedine vyvlastnenim. Tvoj dom ti zburame, mozes ist byvat na kraj mesta do nove cinziaku. Bodka.
Je to spravne? Ako sa to vezme. U nas sa stavia dialnica na vychod uz desatrocia a niektore useky su zastavene len preto, ze sa tam zopar majitelov sudi. Je sukromne vlastnictvo nadradene statnemu zaujmu? Budeme mat vobec niekedy dialnicu do Kosic? Asi nie, ked jeden clovek moze zdrzat/znefunkcnit investicu za miliardy. Takze trpime v zapchach a drbeme sa preplnenymi okreskami. A sudime sa. Roky. A cas bezi.

Podle Tomáše Etzlera chtějí všichni mladí Číňané, které poznal, ze země odejít

Toto je prekrutena realita s logickou chybou. Sledujem vlogy niekolkych ludi zijucich v Cine a nikto nic take nespomina. Zaujimave, ze spominaju priamy opak. Takze nie je to skor tym s kym sa Etlzer stretaval? Kedze ho sledovala tajna policia evidentne mal kontakty na cinsky disent, ak sa stretaval hlavne s nimi, s ich detmi, s ich znamymi je jasne, ze vacsina z nich chce krajinu opustit. Ale toto je vacsina Cinanov? Stretaval sa Etzler aj s ludmi, ktori su tam spokojni a chcu zostat zit v Cine? Vyzera to, ze nie.

Zase ciernobiele videnie sveta(Ciny).

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat