Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailemAnketa Čína vs KLDR

Nemaju to tam preto, ze vlada pozadovala, aby servre, ktore budu cinanov obsluhovat boli na jej uzemi, co vsetky firmy s banom odmietli. Ale preco napriklad nema problemy Apple, premyslal si nad tym niekedy? A preco cinska vlada absolutne neblokuje VPNky a nie je problem pouzivat v Cine vsetky sluzby na ake i zvyknuty? Ved to nejako nezapada do tej teorie ako oni kontroluju ludi a znemoznuju im pristup k demokracii.
Ujgurovia su moslimska mensina s tendenciami k nezavislosti...ty by si taku mensinu toleroval, ktora by ti viacmenej systematicky rozkopavala stat a snazila sa o nezavislost? Zaujimave je, ze sa opat stavia vec ciernobielo...chudaci Ujgurovia a zla despoticka Cina. Ale svet je malokedy ciernobiely. Skus patrat napriklad o obcianskych nepokojoch, pripadne bombovych utokoch pripisovanych Ujgurom.
Cina nie je ideal na 100%, to nie je a nikdy nebude ziaden stat, ale smer, ktorym ide je asi idealnym kompromisom. Staci sa pozriet ako Cina ekonomicky napreduje. A nie, nie je len kvoli tej vyse miliarde ludi, pretoze pri rovnakej logike by rovnako mala napredovat aj India.
Mna na Cine zaujali dve veci. Obrovksy hospodarsky rast a vseobecna spokojnost vacsiny obyvatelstva. Dokonca aj pokusy s Velkym bratom si pochvaluju, aj ked mozeme namietat, ze nevedia do coho idu, ze sa to da kurevsky zneuzit a pod.
ANo da, aj dynamit sa da kurevsky zneuzit, ale budeme za to kritizovat Nobela?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat