Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem V Amazonii hoří

Mně ale velmi zaráží, že se zpráva v médiích objevila až po velmi dlouhé době (14+ dní)

V Africe je to vetsi katastrofa nebo vetsi pozar jestli preferujes jak v Amazonii, kde momentalne hori v zemich jako :
Angola, Zambie, Congo, Tanzanie, Mozambique a Madagascar.

Tady je mapa ktera znazornuje pokryti pozaru na zaklade satelitnich snimku :
[Zdroj NASA] : https://firms.modaps.eosdis.nasa.gov/map/#z:3;c:0.0,0.0;d:2019-08-25..2019-08-26
* Cervena plocha, body znazornuji rozlohu pozaru .
[87806-mapa-pzar-world-png]

Jak je to dnes, kdy má telefon s internetem a foťákem každý, možné?

Tak jako uvadi i NASA , tyto pozary jako ty uvedené v Africe jsou v tomto období bezné i kdyz to v lidech muze vyvolat predstavu konce sveta nebo katastrofu extremnich rozmeru.
Navic nebyly zapricinené "klimatickymi zmenami" a "suchem", nybrz zemedelskou nebo jinou technikou, bohuzel i zharstvim.
Rostliny, stromy jsou po pozaru nasledovne zeseklé, spálené a popel vytvori vrstvu, která oplodní zemi (Tato technika se pouziva / pouzila také v Brazílii ndlr).

PS: IHMO jedno z nejvetsich svinstva lidstva "ODPADKY", proc to nikdo nefoti? "když má každý telefon s internetem a foťákem , jak je to možné?"
* Hlavne narusujeme "biotopy". Chudaci ledni medvedi a gronsti tazni psi, morské zelvy které se rodi s kusy plastu v krunyri, opravdu se nekdy stydim za to ze jsem rasa "clovek", jedina rasa na zemi co dokaz zabit pro radost nebo lhat..
[87807-zasrane-odpadky-png]
Hrajeme si na bohy, clony, upravou AND s predstavou ze to dokazeme lépe nez priroda sama a pritom zijeme ve vlastnich odpadkach a socialnim vezeni, medialni manipulaci, stratili jsme moznost svobodného rozhodnuti. Zeme nam to vrati "kdo sazi vetr, sklidi bourku"
Podle mne to bude "CHRIPKA" nebo "MOR", antoninovsky mor vyhladil bezmala tretinu evropy, justiniansky pak polovinu evropy, ten jeji patogen je stale v nas.
IMHO do roku 2024 se s tim opet setkame jelikoz ji stale nosime je v nas, jen ceka na mutaci. Pri tak rychlé imigraci a spleteni ras, zalidneni a brzké sucha to jen zvysuje pravdepodobnost navratu nejakého patogenu.
* Vetsinu zivota prozijeme v nejisté rovnovaze s bakteriemi a viry v "nas" i v nasem "okoli / v prirode, nebo spise co z ni zbylo".

PROC TO NIKDO NEFOTI ?

Odpoved je jednoznacna : Protoze bohuzel vetsina znas to ma u prdele "moje strecha nehori tak je mi to jedno, sak on uz se nekdo postara" a dalsi den je zajima neco jiného jak cokl co na YouTube panackuje pozadnich a debilne do toho placa o balkoni dvere.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat