Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Už jsou tady zas?

Ale no...ono sa staci pozriet na vlakno na debatach, kde sme riesili imigraciu asi 3-4 roky dozadu.
Bola tu skupina co strasila, ze sa vsetko stane.
Ja som naopak tvrdil, ze CZ/SK sa migracia nijako nedotkne, pretoze migranti o nase krajiny nemaju zaujem a ze problem budu mat len cielove krajiny, pretoze nie je dobre vpustat si velku masu ludi na svoje uzemie s nulovou vzdelanostou, pracovnymi navykmi a pochadzajucich z inych kultur. Zapadne krajiny sa uz mohli poucit z navaziek zo svojich byvalych kolonii (FR, UK), kde aj pri 2-3 generacii este asimilacia neprebehla podla predstav.
A preco nezostat doma, nam (asi ani nikomu inemu) sa nepodarilo uplne domestikovat nasu ciernu naplavku co mame doma, takze podme si zametat pred vlastnym prahom najprv.
Takze kto lepsie predpovedal vyvoj? Strasiaci o vrazdiacich hordach poulujucich sa Europou a nasim uzemim, alebo triezvy pohlad na vec a chladny predpoklad ako sa asi veci vyvinu?
Btw ziadne hord nam nehrozia, zapadne staty sa skor ci neskor spamataju, pretoze inak by sa k moci dostali radikali, takze nas asi caka (ja v to dufam) spolocna ochrana hranic EU, spolocna armada a policia s pravami na celom uzemi EU.
Samozrejme problem s naplavkami, ktore tu mame budu, ale urcite nie v hromadnom rozsahu a postupne sa ich bude darit eliminovat...aj ked mozno som trosku optimistal;o).
Ja osobne sa skor obavam ekonomickej krizy spojenou s potravinovou, pretoze pocasie nic moc a staci ako v Biblii zopar horsich rokov a ceny vyletia zavratne hore a socialne nepokoje mas napriec celou Europou zrazu.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat