Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Jak někdo může žít s bohem?

Já také věřím v něco podobného jako můj kolega.

Bible je plná mouder, každé moudro to jest příběh skupinky lidí. Každý příběh se odehrává v jiné situaci a vyústí v jiné poučení.

Když spojis všechny takováto dílčí moudra, vyjde ti jeden ultimatni spis, který pokrývá všechny nemravy lidí.

Není divu, že Bůh je pokládán za neomylneho. Protože Bůh jsme všichni my, co dokážeme racionálně uvažovat. Právě ta kognitivní revoluce nás naučila věřit v něco nadpřirozeného a ve jménu toho stavět osady, města, uzavírat nepodvodne smlouvy a mnohé další.

Když vezmeme tlupu zvířat, měj více než 150 jedinců a za chvilku následuje kolaps. Proto byl Steve Jobs tak úspěšný, protože nechtěl až tak moc lidí a těch málo lidí dokázal pospojovat různými meetingy. Někdy méně znamená více.

Kdyby život zůstal jen u Neandrtalcu, tak máme prd, podprůměrné stvoření, když hovoříme o vrazednosti, žádný posun za ty valná léta, co žili. To samé naší úplně nejbližší předci, Homo Sapiens bez kognitivní revoluce. Kdybyste je oblékli jako dnes, rozdíl byste na první těžko poznali. Ovšem jim chyběl náš mozek, orgán, co si dokáže představit věci, které třeba neexistují, a ještě v jejich jménu stavět obrovské stavby, shromažďovat se v osadách, kterým dnes říkáme města.

I politika, defakto stát je jakýsi bůh, dokud v to valná většina věří, náš systém není ohrožen, jedná se o jakousi semi-subjektivni věc. Protože když v to přestane věřit například skupina pankacu, tak se nic nestane. Malou skupinou je to prostě neohrozitelne.

Jenom moje taková další vsuvka.

Když se koukáme na všechny předky nás samotných, vidíme vždy jakési zlepšení, sice jim to tenkrát nemyslelo, ale dokázali například tvořit o něco lepší nástroje. Ovšem takový pomalý genetický vývoj už asi nikdy nezazijeme. Ať chceme, či ne, dříve nebo později nás nahradí roboti, jsme k tomu předurčeni. Máme nutkání stále něco zlepšovat a to jde ruku v ruce s vývojem elektrotechniky. Dnes už je těžké nastolit dobu temna jako předtím.

Nechapejte mě špatně, ale z hlediska produktivity jsou emoce věc nepotrebna/kontraproduktivní. Další stadium člověka by se mělo z většiny řídit rozumem, algoritmem založeným na logice věcí, dobře víme, že ženské chování/emoce nemají logiku. :-D

My prakticky ani nepotřebujeme kopírovat celý lidský mozek, stačí pouze ta rozumova část. To ostatní může být pouze doplněk, nepotřebné zboží. Stačí si z toho vzít pouze survival instinkt. Nějaký deprese, úzkost, nemoci a různé mozkové choroby jsou zbytečný a opravdu kontraproduktivní.

Člověk se prostě chtě nechtě snaží vytvořit stroj, který by měl být ten "Bůh", stroj neomylny, moudrý a vůči chorobám imunní.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat