Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Dovolena u more na lodi

Rad by som sa podelil o moji skusenost s dovole minuly rok. Ako rodina co cestujeme uz dlhe roky k moru, mame uz pocestovaneho vela chceli sme si trocha spestrit dovolenku a zvazovali sme pronajem mensi lode. Moj brat ma kapitansky kurz a isiel snami nas povozit po mori do Italie. Nakolko sme si mysleli ze za vylet na lodi zaplatime extra vela penez tak som sa hodne milil a brat mi poradil dovolenu na lodi .
Mate nekdo tiez skusenost s vyletom na lodi ak ano aka destinace? Tento rok rozmyslame na Spanielskom pobliz Barcelony.

Předmět Autor Datum
Kolega z práce (už u nás není) si dělal kapitánský kurs někdy před třemi lety. Vždycky mluvil o Chor… nový
Zarniwúp 09.04.2019 23:53
Zarniwúp
Jednou jsem podobnému vyletu podstoupil, ale neslo o more, ale jizda po rece a jen s 17m lodi (okolo… nový
XoXoChanel 10.04.2019 15:41
XoXoChanel
Známej si udělal kapitánský zkoušky v Chorvatsku už někdy kolem roku 2005 a od tý doby pravidelně tr… nový
Zdenál 10.04.2019 19:29
Zdenál
Loď? Voda? Zablil bych půl planety. poslední
mif 11.04.2019 16:37
mif

Kolega z práce (už u nás není) si dělal kapitánský kurs někdy před třemi lety. Vždycky mluvil o Chorvatsku, kam jezdili pořád na jedno místo - mají tam nějaké známé, takže vyladěné ubytování. Byl pokaždé nadšený. On si ale loď nepronajímal, vozil s sebou něco s přívěsným motorem (já se v tom tolik nevyznám...), kupoval si kvůli tomu i větší auto, než předcházející Seat Alhambru (tuším, že Opel Vivaro, ale jistý si nejsem), aby se mu ten motor vešel do auta naštorc...
To jsem vám asi moc nepomohl. Ale to, jak básnil o Chorvatsku mi v paměti utkvělo...

Jednou jsem podobnému vyletu podstoupil, ale neslo o more, ale jizda po rece a jen s 17m lodi (okolo 20 mela).
Takle jsem jeli z mesta do mesta (slo spise o vesnicky), ve kterych jsme v mikro prisatvu pro 5-10 vyletních lodek nebo houseboat zakotvili / privázali (k dispozici jsou zpravidla i el zasuvky, voda, kam pak lod pripojis). Jinak v pristavech jsou zpravidla i sprchy.
Tak jsme sli navstivit nejakou pamatku (hospodu) vecer se vratili na lod a rano jsme zase vypluli dal.
* Na vylet jsem byl jen pozvan, ridit jsem neridil, ale prislo mi to zajimavejsi jak po mori ale nemohu posoudit. Pak také neni lod jako lod s tou vyhlídkovou co jsem jel by na sirém mori asi dlouho nevydrzela..

Známej si udělal kapitánský zkoušky v Chorvatsku už někdy kolem roku 2005 a od tý doby pravidelně tráví minimálně 2 - 3 týdny dovolené plavbou u chorvatskýho pobřeží. Jezdí s rodinou a příbuznými, asi 10 lidí, a říká, že je to výrazně lacinější, než kolik by zaplatili za ubytování a už by nechtěl nikdy celou dovolenou trčet na jednom fleku. Mohou plout kam chtějí, obeplouvají ostrovy, každý den vidí jiný přístavy, nemůže si to vynachválit.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru