Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem GDPR - předpeklí zvrácené doby

Nebud demagog. Ja predsa netvrdim, ze pani je skvela, tvrdim, ze jej vysvetlenia GDPR boli koser az na pasaz s fotografiou, ktoru nezvladla.
EU skvela nie je zdaleka, ale je to to najlepsie, co sa nam ako statom v ramci Europy mohlo stat.
Clanok je ok, ale je to typicke, ked sa povie a a nepovie sa b.
Nejde o to, ze FB robi cielenu reklamu, to robi aj Google a ini a castokrat to uzivatelovi skor pomoze ako ublizi. Ok ak sa mi na tvojom pc budu zobrazovat Google reklamy na nahotinky viem, co si naposledy vyhladaval;o). Ale inak proti tomu nic nemam.
Tu ide o ine veci. O kupcenie s osobnymu udajmi, respektive s udajmi uzivatelov. Vies kolko firiem uz chcelo kupit poradnu? A myslis, ze preto, ze sme uzasni? Nie.
Chceli nasu db uzivatelov, chceli vase emialove adresy, chceli ich predat marketingovym firmam, ci spamerom, ktori taketo veci priam vyhladavaju.
Odkial maju firmy moje sukromne telefonne cislo? Nikdy to nepovedia a predsa mam mesacne zopar telefonatov, kde mi nieco ponukaju.
FB a CA boli obzalovani z niecoho ineho. Tam neslo o cielenu reklamu, ale o cielene "vykradanie" uctov uzivatelov, to znamena zber informacii o pohlavi, veku, vierovyznani, politickom presvedceni a pod. Mne osobne by to bolo jedno, ak nieco na seba bonznem na nete beriem to tak, ze som to vlastne povedal kazdemu, ale chapem zase ludi, ktorym to jedno nie je.
ANo myslim, ze afera okolo zberu informacii je prehnana, ale clanok na psovi to zase neuveritelne zlahcuje.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat

loading...