Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Vláčkodráha pro větší kluky

Tohle bylo za minulého režimu velmi jednoduché :-)

Já se začal H0 vláčky (PIKO z NDR) zabývat kolem roku 1972. Za těch 5 let, co mě to drželo, jsem si toho stačil pořídit spousty. To ale byly jiné ceny… snad jen luxusní parní lokomotiva se sólo tendrem stála stovku. Nákladní vagóny kolem desetikoruny, rychlíkové osobní (s osvětlením) se blížily k dvacce. Kolejivo pakatel - a to i včetně výhybek. Kvalitní modely domečků (poslepovat doma) za 20 korun, nádraží mírně dražší. Semafory, relátka atd, už si nepamatuji.

Pak jsem to rozmontoval a schoval.

Znovu to šlo ven, když do železničního věku vyrostl synátor. Od kohosi jsme navíc odkoupili kolem roku 1995 za 3000 jeho sbírku (cca 5 lokomotiv, 30 vagónů, nějaké domky a mnoho kolejiva. Vybudovali jsme docela slušný a velký model (krajina ale nic moc, dělalo se to většinou z posystyrénu, drobných pilin a barev, asfaltky ze šmirglpapíru, stromů/keřů jsme moc neměli, voda se také moc nepovedla..), hlavně se zaměřením na samotné vláčky a ježdění.

No a teď (synátor je dávno pryč) to mám zase v krabicích, čeká to na další generaci.. Myslím, že za všechno bych dnes dal přes 100k (možná i výrazně víc, ceny nesleduji).

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat