Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Účtenkovka

No, to ale nesouvisí s účtenkovkou. Tipoval bych, že ta výzva k součinnosti (IMHO neoprávněná, jak psáno v odkazu) byl důsledek nějakého pozorného občana, který měl se svatební provozovnou nějaké rozepře. Či prostě jen běžná závist.

Těm novomanželům pokutu dát nemohli. Pokud by dali, u soudu by to FÚ prohrál. To byla jakási lokální horlivecká aktivita, ani MF se to moc nelíbilo.

Ti kontroloři, o kterých jsem psal, dělají kontrolní drobné nákupy. Co jsem měl 2x možnost do těchto případů vidět, tak v jednom případě využili hodně lidí v prodejně s pultovým prodejem a vyžádali si i pokladny jednu drobnost (taková ta klasika, "paní dejte mi jedny Petry, tu máte stovku, díky, naschle") a následně v autě online na EET účtě obchodu sledovali, zda naběhne tržba. Nenaběhla (mezitím nabíhaly tržby od těch normálních zákazníků ve frontě), tak tam po půlhodině přišli už jako finančáci a 15k bylo na světě. Pokladní to nicméně do protokolu uznala jako svou chybu, nedalo se už nic dělat, podepsala, že účtenku nevydala. IMHO sfiňárna erste Klasse.

Druhý případ byl v hospodě, kde ale lstivý hospodský vykazoval pár tržeb denně (štamgastům a místním účtenky - jak se běžně děje - nedával. A asi jim to v bunkru (kde se EET schází) připadalo nějaké divné (hospoda bez zaměstnanců, jen pan majitel s dcerou a synem, vykazuje šílenou ztrátu, proč to nezavře), tak se tam zašli podívat.. a bylo vymalováno. Plno lidí na obědě, tržba žádná. Tady není co řešit.

Na tyto kontroly pochopitelně nechodí pracovníci místních/lokálních FÚ.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat