Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Účtenkovka

Cituji "Minimálně celý ten koncept zní docela logicky a mohl by fungovat"

Má to několik háčků proč to spíš fungovat nebude. Vyjmenuji je v bodech pokud nesouhlasíte klidně dejte vědět proč, samozřejmě protinázor mne zajímá.

1. Účtenka ze supermarketu má stejnou váhu v loterii jako účtenka z trhu, nebo z malé čínské restaurace. Co z toho plyne, že když klient nedostane účtenku na trhu, čínské restauraci nebo v malém kolonialu, proste nad tim mavne rukou protoze je tam jen obcas a proste si pro dobrej pocit zaeviduje jen uctenky z obchodu kde je zvykly je bezne dostavat. To je z pohledu EET uplne k nicemu, nepodari se tak nikdy odhalit ty kteri neeviduji.

2. Nic uzivatelum nebrani mezi sebou uctenky vymenovat (pravidla tomu nebrani), na internetu existuji vymenovaci systemy jako www.fikzafik.cz kam nahrajete treba stovku uctenek z Alberta a dostanete za ne o neco mene uctenek (prumerne tak polovinu, zalezi na tom jake uctenky vkladaji ostatni uzivatele) ruznych obchodniku ... fikzafik vlastne funguje jako takovy mixer, do ktereho vsichni nahazou sve uctenky on je pomicha a rozda zpet tak aby kazdy mel moznost vsechny ziskane uctenky zaevidovat a obejit limit max 1/uctenky/obchodnika/za den

3. Zdlouhave a hlavne velmi nespolehlive opisovani kodu. Velky pocet neakceptovanych uctenek kvuli preklepu je silne demotivujici, a preklep se da udelat velmi snadno. Resenim by byl carovy kod (AZTEC nebo QR) ale neverim ze se kdy statni sprava rozhoupa alespon specifikovat jeho format a vlozit podporu ctecky kodu do mobilni aplikace. Druha vec je pak podpora ze strany vyrobcu EET pokladen ktera bude dobrovolna a tedy velmi pozvolna (navic to bude na vsech pokladnach implicitne vypnute kvuli uspore papiru a tisknout se to bude jen u obchodniku kteri to budou schopni v nastaveni pokladny zapnout)

4. Urad je zavaleny tipy na mozne podvodniky, ale pak zjistuji jen ze obchodnik ve skutecnost ma jen vadnou tiskarnu uctenek kvuli ktere je FIK kod obtizneji citelny a vznikaji casteji preklepy pri evidenci do hry. Uznejte to neni zrovna to co urad ocekaval, ocekavali smysluplne tipy na podvodniky ale ti nevydaji fik nebo uctenku vubec zadnou, a ty naopak hra neumi odhalit

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat