Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Účtenkovka

Takže třeba já, který se snaží protestovat proti státnímu slosování a nakupování výher z našich daní (!!!), jsem proti lepšímu výběru těchto daní.

Tahle konstrukce vyplývá z čeho?

Že je tu účtenkovka proto, že když budou lidi vyžadovat EET doklady, nebudou si moci prodejci tak snadno své tržby vymýšlet, je prostě suchý fakt, bez nějakých emocí.

Pokud v ČR činí rozsah šedé ekonomiky 11% (https://newsroom.mastercard.com/eu/cs/press-releases/pruzkum-mastercard-bezhotovostni-platby-patri-k-nejdulezitejsim-nastrojum-na-omezeni-sede-ekonomiky/) a roční HDP se pomalu bude blížit 5 biliónům (http://www.kurzy.cz/makroekonomika/hdp/), prostým násobením se dobereme údaje, že státu utíkají daně z 500mld Kč ročně. Že státu utíkají peníze i jinde, je druhá věc.

zavřené obchůdky, pizzerie a chybějící trhovci

Kvůli EET? Nebo kvůli nemožnosti vymýšlet si tržby? Nebo jako protest, póza?
Nějak si nedovedu představit návštěvu obchodu či hospody někde na západě, aniž bych naprosto automaticky účet dostal. V Česku je kolem toho hysterie, živená některými stranami (hlasy hospodských ve volbách se budou hodit). Tobě nepřipadá normální, že bys měl účtenku automaticky dostat (samozřejmě že chtít si ji vzít nemusíš)? A ano, dovedu si představit, že někde to může být hloupost/nesmysl (kamelot, jízda na kolotoči, "občanský" trh apod.).

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat