Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Byli jste na vojně?

A vyzkousel jsis nekdy sluzbu v kuchyni? Ja ano, tyden pri chripkove epidemii a byla to dost makacka. Lenochama bych ty lidi rozhodne nenazyval. Mel jsem toho dost po tom jednom tydnu. Samozrejme jako pomocnici slouzili i lidi co meli nejake zdravotni omezeni at uz fyzicke nebo dusevni a nedokazali uhrat modrou. Kuchari byli i v realu vetsinou kuchari a dost jsem je vsechny litoval. Jit na vojnu a delat tam to co delam v civilu a za minimalni odmenu.

Stejne tak jsem litoval ridice, ti u nas obvykle jezdili bud s nejakym osobnim autem pro nejakeho velitele nebo nakladakem neco prepravovali, i oni byli ze streleb a ruznych cviceni mimo prijimac vynechani, takze v podstate take zneuzivani tech lidi k cinnostem, ktere si nikdo pod slovem "vojna" nepredstavuje.

Strazni oddil to bylo neco jineho, zde jsme preci jen uzili i te "vojny", ale zase to nebylo nic extremniho jako u nejakych paraganu nebo pozemnich sil, ale aspon neco. Jinak strazni byli dvoji, ti co prosli praktickyma a teoretickyma testama a mohli ve sluzbe nosit nabitou zbran a ti co slouzili beze zbrane, podle toho pak byli posilani do ruznych objektu.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat