Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Byli jste na vojně?

Byl, na rok.
V podstate to nebylo spatny vzhledem k zarazeni do provozniho pluku letectva jako strazak, takovej dlouhej tabor, kterej byl ale pomerne nudnej, nebot nejaka "akce" se nekonala uplne casto, jak bych si treba predstavoval.

Problem cislo 1 byly penize, armada nemela ani dostatek zbrani, ani dostatek munice, takze napriklad na pravidelne strelby chodili jen strazny, takze treba ja dobry, ale byly tam lidi, ktery za celou vojnu drzeli samopal jen jednou na prisaze, natoz aby si vystrelili. Hod obrannym granatem byl zazitek na celej zivot, ale zase z duvodu penez za celou vojnu jednou a to pry patrim ke stastlivcum, nebot vetsina lidi hazela maximalne cvicnyma.

Podobne to bylo se zde zminovanym uklidem, sehnat smetak byl problem, o hadry jsem s proviantakem musel bojovat a mnou pozadovane gumove rukavice, se mi opakovane vysmali, respektive byl tam jeden vojak z povolani, kterej se snazil a prekvapive si dal vysvetlit, ze kdyz po nas chteji uklizet, ze je treba nacini, ale vyjma levneho "mazlaku" bylo tezke cokoli sehnat.

Na druhou stranu jsem videl i sklady plne novych veci typu ruzne vybaveni kancelari, kdy si veleni dopravalo stale pohodlnejsi luxusnejsi kresilka a stare temer nepouzite se "navzdy" uskladnovaly namisto, aby se prodaly, kdyz uz nebyly potreba, takze pak holt nebylo na naboje.

---

Jsem teda zasadne proti povinne vojne a urcite ne rok nebo dva. Pokud by se stal ekonomicky zazrak a stat si to mohl dovolit, tak proti kvalitnimu treba i nekolika mesicnimu vycviku v podstate nic nemam. Vetsina mladych dnes sedi u pocitace a nejake fyzicke cviceni plus si vyzkouset to "Call of Duty" aspon trochu nazivo by jim jen prospelo, ale to je mozne jen s dostatecnym financnim krytim, ktere tento stat nema a velmi pravdepodobne mit ani nebude.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat