Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Byli jste na vojně?

Na vojnu spominam len v dobrom aj ked som si tam zazil kvoli svojej povahe peklo, pretoze som bojoval s gumami ako sa len dalo. Dokonca som zazil kuriozitu, ked som v jeden tyzden bol v base ako vazen a par dni na to ako dozorny, takze bola sranda, ze spoluvazni ma videli v dovch rozlicnych polohach;o).
Vojnu som mal vdaka velitelovi praporu akcnu, kazdy tyzden ostre strelby, pistol, samopal, gulomet, granaty hoci sme boli podporny prapor a psychicky ma skoro neskor udupal za toto som mu velmi vdacny. Myslim, ze ani prieskumaci nemali taku akcnu vojnu ako ja.
Potom som bol za "trest" na dvoch medzinarodnych cviceniach (jedno som bol na letisku to bola zasivaren), dokopy 2,5 mesiaca, kde sme kazdy den najazdili desiatky kilometrov na OT a BVP, takze som si vystrelil dokonca aj z toho,,,aj ked cistenie toho gulometu z OT bola pekna fuska. Prvykrat som drzal v ruke zahranicne zbrane a bol to teda rozdiel oproti nasim sapikom.
Kedze bola amnestia medzi tym u nas nemusel som ani nadsluhovat, vojnu s gumami som vyhral, ze som sa nechal prelozit na iny utvar ku koncu (za vymenu, ze som stiahol vsetky staznosti vratane fyzickeho napadnutia).
Vzhladom na to, ze som sa nikdy nenechal nikym sikanovat a boj s gumami bol skor funny by som odporucal vojnu pre kazdeho, ja som sa tam tiez moc naucil...napriklad, ze ludsky pristup fo funkcii velitela druzstva vobec nefungoval, pozicia sily fungovala vzdy (podriadeni ma mali na haku, zobral som im vychadzkove knizky, co som ako velitel druzstva mohol a odvtedy mi uz nikto nikdy nepapuloval).
Vzhladom na desny system vychovy, ked sa pohlavok povazuje za trestny cin, decka prichadzaju z domov totalne gramblave a disciplina je pre nich cudzie slovo by som bol za povinne zavedenie minimalne 1 roku vojenskej pripravy.
P.S. Na intraku som napriklad zazil chalana, ktory ked mal sluzbu na izbe (cize mal umyt podlahy, chodbicku a hajzel) prisla vzdy jeho mama, vydrhla to a zase sla domov...obavam sa, ze dnes by bolo takych pacientov vyrazne viac aj vdaka chybajucej vojne.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat