Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem ČNB, intervence a jejich konec.

Tím rancem jsem myslel ten leden, ten samozřejmě ani v tom grafu, ani v té práci není a být nemůže. Myslím, že pokud se to bude opakovat, budou mít klepky to uvolnit....

Ta práce mě zatím moc nenadchla, protože se tam například hned na začátku píše, že základním motivem intervencí je zvýšení množství peněz v ekonomice a o pár stránek dál se tam píše, že když to tvrdí rakouská škola není to pravda, protože centrální banka to může dělat jen nepřímo (podrobnosti vynechávám). Intervence za zvýšení peněz v ekonomice je součástí řízení množství peněz v ekonomice, to mi nikdo nevymluví.
Pak jsem z toho vyčetl, že jim v tom dělaj občas bordel lidi, protože si vzpomenou, že budou vybírat víc hotovosti a ta je fuj, protože se jí využívá v šedé a černé ekonomice. Už aby se ty papírky zrušily a měli jsme to pod kontrolou bez potíží.
Já vím, že jsem z toho vybral jenom něco, ale to z toho křičí.

Já jsem nikdy ani moc nepochopil ten polštář pro exportéry. Prodaj kyblík za 27,-. Bez intervencí by ho museli prodat za 22,-. Teď za 27,- dostanou 1€. Bez intervencí by za 22,- dostali 1€. Je možné, že v tomhle uvažuji někde špatně, nevylučuji.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat