Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem (Téměř) Bez komentáře...

To není jediný odstavec. A ty následné odstavce v tom duchu vlastně pokračují. Já jsem z toho článku získal ten "antitrump" dojem. Takhle jeden odstavec nevypadá:

Minulý pátek podepsal v sousedních Spojených státech Donald Trump výnos, který brání muslimům z vybraných zemí ve vstupu do USA; megapopulistické a neamerické gesto, které zjevně klade rovnítko mezi teroristu a muslima.

V Kanadě žije podle the World Fact Book skoro 70 procent křesťanů (občanů hlásících se ke křesťanství) a jen 3,2 procenta muslimů, tedy zhruba milion. Naprostá menšina, jež nepochybně Kanaďany neohrožuje. (Mimochodem v USA žije 0,9 procenta muslimů ze skoro 324 milionů občanů, tedy ještě méně, jak Trump jistě ví.)

Štvaní proti muslimům však funguje a vyvolává silnou odezvu. Kanadský premiér Trudeau po Trumpově antimuslimském zákazu reagoval tak, že jeho země uprchlíky vítá a nehledí na jejich vyznání. Zřejmě to nestačí, špatné vzory táhnou více, mají silnější magnetismus, Trump (a Zeman a Le Penová a další) si snadno nacházejí následovníky, kteří se chtějí bát a chtějí nenávidět.

Nakonec ještě k té poslední citované větě: Zajímavé je, že když "se to zvrtne", tak paradoxně na hlavu dostanou přilby a do rukou samopaly právě ti "kteří se chtějí bát a chtějí nenávidět". To by už Fendrychovi asi až tak moc nevadilo.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat