Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rozpad Velké Británie: 3-2-1..

Víš v čem je tvůj problém? Že každý názor nebo podnět, který není stejný nebo podobný s tím tvým, okamžitě označíš s despektem za "sluníčkářství" (atp.) Odtrhnutý od reality jsem - pokud je realita (ta "jediná pravá realita") pouze to, co považuješ za realitu ty. Když jsem byl mladý, taky jsem si myslel, že to co vnímám já jako realitu, je jediná realita, která existuje. Jenže to tak není, těch "realit" je mnoho, a leckdy bývají diametrálně odlišné.

A jen tak mimochodem: nad každým návrhem EU se (negativně) vzrušuješ jen ty. Aplikuješ si své domněnky a předpoklady (všechno co udělá EU je špatně). Já narozdíl od tebe nic neodsuzuju ani neschvaluju, ale snažím se racionálně najít důvody, proč se něco takového děje a k čemu to povede. To co si ty mylně vykládáš jako obhajobu, je prosté snášení faktů a argumentů, které ty (ne)vědomě opomíjíš, a které dávám jako protiklad k bohapusté propagandě, kterou je tady často možné vidět. Nadto já bývám většinou se svým postojem osamocen, to "stádo" se raději přikloní k všeobecně tč. akceptovaným názorům, protože myšlení bolí a jednodušší je se zařadit. Stačí si vzpomenout, že jsem v onom památném diskusním vláknu o migraci psal, že to EU začne dříve či později řešit, že se k nějakému (možná ne dokonalému) řešení rozhoupá. Dnes to už platí, a postupně se to zlepšuje.

Konečně: už jsem to psal několikrát, napíšu to znova: s L-Corem zcela určitě nemáme zcela shodné názory, ale dokážeme se bavit slušně a bez urážek - proč asi? Protože oba argumentujeme a vnímáme to co napíše ten druhý jako jeho názor, se kterým se dá polemizovat - tedy reagovat na obsah názoru, nikoli na autora. Když napíšeš něco bez narážky ad hominem, klidně s tebou budu diskutovat, klidně budu i souhlasit ve věcech, kde mám podobný názor. Ale ty nediskutuješ, ty si meleš dokolečka svou mantru, a každý, kdo nemá stejný názor jako ty, je "untermensch", sluníčko, pitomec a slouha EU. Možná to jinak neumíš, možná nemáš dostatek argumentů, nebo si nevěříš - důvod je nepodstatný, protože tvé "argumenty" jsou invalidní, neboť jsou postaveny na předsudcích. Pokud jsi to dočetl až sem, gratuluji. Teď bys s tím měl ještě něco (pozitivního) udělat.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat