Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rozpad Velké Británie: 3-2-1..

Možná by bylo lepší napsat, co nekritizuješ, byl by to asi kratší seznam. :-) A upřímnost za upřímnost: Češi jsou velmi často takoví Brouci Pytlíci, kteří mají naprosto jasno, jak by to mělo vypadat, leč sami to nikdy nikam nedotáhli.

Nevím, zda to zní jako výtažek ze sjezdu KSČ, já jsem jen sepsal to jak to vidím - co možná nejméně zaujatě. Chápu že tě EU irituje a jakékoli byť jen náznaky omlouvání (ačkoli to tak nebylo míněno) bereš jako útok, nicméně já bych například celou integraci tlačil daleko bezohledněji a rychleji.

Na téma "svobodné spolupráce jednotlivých států" se můžu jen zasmát. Tam jsou totiž možné jen dva scénáře: první (lepší) je, že se tato svobodná spolupráce utopí v celních bariérách a ochraně vnitřního trhu. Druhá pak končí tím, že větší a silnější státy budou ekonomicky nebo ještě hůře vojensky diktovat těm slabším. Cokoli jiného je z ekonomického hlediska naprostý nesmysl a utopie. Nakonec budeš navrhovat "evropského arbitra a pravidla" a kruhem se vrátíš k principu EU. Právě ty už výše zníměné banány byly příklad, jak dostat i v rámci EU výhodu nějaké bariéry.

Takže pokud hovoříme o nekompetentnosti a hlouposti euroskeptiků, můžeš se inspirovat v té GB. Tvůj problém je, že se na všechno díváš přes ideologické brejle a mikropohled českého dvorečka. Já nemám problém s tím, že máš/vyznáváš nějakou ideologii, tu má pravděpodobně každý, ale mám problém s tím, že nejsi schopen se nad ni povznést. A nakonec jsi to zcela zabil voláním po "revoluci" a přeorání molochu. Stejně tak se totálně mýlíš v pohledu na Rusko. V okamžiku, kdyby se EU rozpadla na nějaké volné souručenství států, dojde okamžitě k "vyzobávání" jednotlivých zemí do sféry vlivu Ruska. Ostatně ono se to už děje, Maďarsko a Slovensko (a do určité míry i ČR) už pod opětovným vlivem Ruska zase jsou. Pokud se má EU měnit, bude to proces pomalý, žádné přeorávání se konat nebude.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat