Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rozpad Velké Británie: 3-2-1..

No nevím s tou nažhaveností. Podle mě to jsou víceméně jen tanečky, aby postrašili/vyplašili Londýn a získali v rámci GB něco navíc.

A taky si nejsem jist, zda je tak snadné si v rámci státu něco (jako výrazná menšina) odhlasovat, sebrat se a jít, neznám jejich zákony, ústavu. Jako kdyby si Slezsko odhlasovalo, že chce mermomocí z ČR pryč - tak je Praha tak snadno pustí?

Kdybych byl britský probrexitový politik, zaúkolovaný řízením odchodu z EU (a nechtěl bych ztratit Skotsko), asi bych teď trochu spekuloval a kalkuloval. Natahoval a zdržoval bych různé postupné kroky onoho odchodu a čekal bych, jak dopadnou volby v několika státech (Holandsko, Francie…). Třeba by se ukázalo, že všechno bude nakonec i s tím brexitem jinak, že třeba ani nenastane. Že třeba nastane tlak z více stran a eu bude nucena se opravdu! zásadně! změnit, ku prospěchu svých občanů. Ať už to ale dopadne jakkoliv, jsem přesvědčen, že šengen a společná měna v současném rozsahu stejně nakonec skončí. A plakat kvůli tomu nebudu.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat