Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Televizna debata o buducnosti cloveka v praci, novych technologiach.

Davam do pozornosti dobru diskusiu: http://www.ceskatelevize.cz/porady/11483158486-souvislosti-jana-pokorneho/216562220750017/

Kazdy si tam najde kusok toho svojho nazoru o com moze premyslat a aj v konfrontacii s inymi.

Niekedy si myslim, ze lepsie byt hladny a bez prace ako kazdy den otrocit v podmienkach sk, cz a byt na hrane schopnosti platit si stravu, byvanie, reziu; bez toho aby som vedel kam to speje a ci je to dobre ze k tomu prispievam, tak ako k tomu prispievam.

loading...
Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zbytečné starosti (alespoň lidí mé gererace). Než se AI dostane na tuhle úroveň, lidstvo už na Zemi…
L-Core 29.12.2016 19:37
L-Core
Smůlou pro faunu & floru je, že to odnesou spolu s viníky, tedy lidmi… Naštěstí - narozdíl od lidí…
IQ37 29.12.2016 22:19
IQ37
Tak tak. Viz dinosauři - desítky /stovky/ milionů let nejúspěšnější druh. Nikam to nevedlo, tak vesm…
mif 30.12.2016 12:29
mif
Dinosauři tu byli miliony let a my se tady pachtíme za kariérou... jak směšně si lidstvo počíná, kdy…
Prasak 30.12.2016 13:31
Prasak
Jenže cesty zpět není... Touha po čím dál konzumnějším způsobu života spojeným s touhou po "jistotác…
Roker 30.12.2016 14:49
Roker
Svoboda je hlavně možnost volby. Volby, která (jak správně píšeš) s sebou nese obrovskou zodpovědnos…
mif 30.12.2016 15:27
mif
Bohužel nemáme mezi sebou pána, který se kdysi upsal a na sklonku života, když nasedl do železničníh…
L-Core 30.12.2016 20:02
L-Core
Já se osobně domnívám, že to bude válka o zdroje a že to bude trvat dýl než 100 let... Mezitím se po…
Roker 30.12.2016 20:16
Roker
Poslední zhasne a začne se znova Historie nám to dokazuje zas a znova. Po věky věkův se válčí a li…
Prasak 30.12.2016 20:57
Prasak
válka v Evropě (když pominu Balkán) nebyla jen proto, že téměř nevyhnutelně hrozilo, že se z toho st…
touchwood 03.01.2017 15:15
touchwood
Jo, prsty na spoušti tu byly, akorát ten prst nebyl ani jeden Evropskej, jeden v Americe, druhej kou…
Prasak 03.01.2017 20:33
Prasak
lidi jsou možná stejně hloupí, ale nikdy předtím nebyla hloupost a tupost povýšena na životní filozo… nový
touchwood 04.01.2017 11:01
touchwood
Možná je to rozšířením médií - TV (tři prdele stanic, který potřebují vyplnit vysílací čas a tak dos… poslední
Prasak 04.01.2017 17:03
Prasak

Smůlou pro faunu & floru je, že to odnesou spolu s viníky, tedy lidmi…

Naštěstí - narozdíl od lidí - flóra potřebuje k životu velmi málo, takže další kolo zbrojení bude na lišejnících. A lidem to v podstatě přeju. Dostali šanci jako první, pak bude mít možnost něco užitečného s planetou udělat někdo další. :-)

Dinosauři tu byli miliony let a my se tady pachtíme za kariérou... jak směšně si lidstvo počíná, když se na to podíváme s odstupem.
Dokážeme zahnojit a zplundrovat planetu za pár set let. Ropa se tvořila tak dlouho a my to spotřebujeme během mrknutí vesmírnýho oka.

Jenže cesty zpět není... Touha po čím dál konzumnějším způsobu života spojeným s touhou po "jistotách", které jsme schotni vyměnit za skoro všechno, včetně odpovědnosti (která je spjatá se svobodou), to prostě otočit nejde. Vývoj z hlediska země (milióny let) šel vždy s sinusoidách a řekl bych, že teď jsme v její nejstrmnější, klesající části...

Svoboda je hlavně možnost volby. Volby, která (jak správně píšeš) s sebou nese obrovskou zodpovědnost. To si ovšem většina spolučlověků neuvědomuje a klidně vymění svobodu /ano, je to velice příjemné/ za statky v té či oné podobě. Tedy za otroctví - relativně příjemný život za tu největší cenu (Světlonoš se ve své dimenzi určitě chechtá, až se za rohy popadá ]:)). A souhlas i s tím, že právě sjíždíme prdelí z druhé strany Gaussovy křivky.

Bohužel nemáme mezi sebou pána, který se kdysi upsal a na sklonku života, když nasedl do železničního vagónu, využil onen "poukaz" který mu byl kdysi dán. Takže my se v tom sjezdu nezastavíme, my tu gaussovku nevybereme. Jednu z nejlepších sci-fi povídek všech dob snad nemusím prozrazovat ;-)

Maximálně sto let a šlus. Klidně si to archivujte já se toho konce (snad) nedožiju, snad tohle ještě chvíli vydrží.

Zeměkoule by potřebovala tak třetinu, maximálně polovinu lidí, kteří tu straší dnes. S tím naším množením to nemůže dopadnout jinak, než jak popisuje další sci-fi veledílo. A opět hádanka :-) - i kdybychom je dnes měli, van Troffovy válce jistě nebudou pro všechny :-p (vždycky mě bavila speciální teorie relativity a nikdy se mi ani náhodou nepodařilo jakkoliv hypoteticky zdůvodnit činnost válce - vazbu čas-hmotnost-délka-energie v Lorentzových transformacích).

Já se osobně domnívám, že to bude válka o zdroje a že to bude trvat dýl než 100 let... Mezitím se podobní, jako Lánský v té debatě, budou pokoušet opět o nějakou formu "vševzájemné rovnosti" a jelikož nejsme ani včely, ani mravenci, tak jim to pochopitelně, v té formě, jakou by rádi, zase nevyjde a po pár dalších menších výkyvech nastane apokalypsa. Největším nepřítelem lidstva se stane to, co jej udělalo "pány planety" a to rozum. Protože je ale nedokonalý a lidé snadno podléhají "stádnímu efektu", najdou si zase svého "nepřítele, který za to všechno může" (negry, židy, bohaté, chytré, malé, tlusté.......nevím) a je dokonáno... Poslední zhasne a začne se znova :-)

Poslední zhasne a začne se znova

Historie nám to dokazuje zas a znova. Po věky věkův se válčí a lidi se ve válkách zabíjí a mrzačí, učíme se o tom ve škole, ale stejně se vezmou do ruky klacky a jde se na ně! Ve finále je každé takové vítězství to Pyrhovo. Ale pokud jde o války, tak by se dalo říct, že se stoupající ekonomickou výkonností a s tím souvisejícím masovým vzděláním národa chuť na válku klesá, v Evropě už dlouho nic nebylo, posledních pár desetiletí jsme se na starým kontinentu vcelku domluvili (i když to bylo tak tak). Války na blízkým východě nám přijdou jako něco vzdálenýho a prakticky běžnýho, protože se to tam mydlilo navzájem skoro furt. Osobně za problém Blízkýho východu a Afriky považuji mizerný, ba skoro nulový vzdělání. Čím blbější, tím víc sáhnou po kalachu. Pokud někdo studuje roky školy, tak už není tak snadný takovým lidem vypláchnout mozek a takoví lidé si svýho života cení více na to, aby ho ukončili v sebevražedné vestě. Jen vzdělaní lidé dokážou svoji zemi pozvednout. Ale to zase odbočuji jinam, to je debata na dlouhý lokte.

válka v Evropě (když pominu Balkán) nebyla jen proto, že téměř nevyhnutelně hrozilo, že se z toho stane nukleární holocaust. A taky proto, že poslední dvě velké války zasely uvědomění mezi běžné lidi, že násilím se nic nevyřeší. Problém ovšem dnes je to, že evropské národy (nejen ty) hloupnou. A hlupáky je jednodušší dokopat k násilnému řešení, protože oni nepřemýšlejí, nedomýšlejí své činy do důsledků.

Jo, prsty na spoušti tu byly, akorát ten prst nebyl ani jeden Evropskej, jeden v Americe, druhej kousek od Uralu. Seděli jsme na sudu s prachem a nenávist tu zasívaly neevropský náplavy.

Násilí v myslích lidí je záležitost přírodních pudů. Nemyslím si, že by to bylo hloupnutím, lidstvo je IMHO furt stejně blbý, takže je potřeba patřičná masírka při vhodné akutní situaci, což je v současné době záležitost migrační krize, kdy obyvatelstvo cítí ohrožení vlastního teritoria a vládnoucí skupiny zadupávají hlasy obyvatelstva, či dokonce je obrací proti němu samému, kvůli politické korektnosti, pramenící ze strachu o vlastní koryto, aby nebyli konkurenty obviněni ze nenávisti, protože všichni se musíme povinně navzájem milovat. Do očíbijící pravda je zakrývána, cenzurována, přebarvována, z hromady nenáviděného hnoje jsou vypreparovány vzácné světlé elementy a stavěny na odiv a téměř prezentovány jako standard toho hnoje, viz Mánert, Barochová a jejich články na iDnes. V kontrastu toho jsou tu vraždy, násilí, zneužívání dávek, sexuální napadání ze strany migrantů a často zoufale svázané ruce úřadů vůči tomu. Vzhledem k tomu, že se to neustále děje a jakákoliv oficiální regulace a řízení totálně selhalo a proces migrace probíhá nekontrolovatelně a divoce, je jen otázkou času, kdy se najde druhej Hitler a strhne s sebou davy v zoufalé snaze najít konečně nějaký řešení.
Pokud jde o násilí na blízkým východě a Africe, tak tam je to přesbě podle tvýho předpokladu (a mnou výše uvedenýho) - prostě jsou hloupí, často bez vzdělání, výplach mozků snadnej a k násilí blízko, protože jiný řešení často ani neznají.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru

loading...