Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Změna dodavatele plynu

Tak jsem si včera prostudoval vyúčtování, naťukal údaje do kalkulačky na TZB-info a zjistil, že místo aktuálních 25k u RWE (teď Idiogy nebo jak) bych prý mohl platit jinde jen 17k.
Akorát jsou to poskytovatelé, o kterých jsem v životě neslyšel.
Ale i u takového eOnu by to mělo být skoro o 4k levnější.
Jak jste na tom vy s dodavateli plynu? Berete automaticky to nejlevnější nebo to neřešíte nebo z nějakého důvodu zůstáváte u drahého dodavatele?
Vím, že nebezpečí, že dodavatel krachne a odpojí mi plyn, nehrozí. Ale pořád se nějak neumím nastavit na to, že můj dodavatel bude "garážník"... Tak hledám zkušenosti.

Předmět Autor Datum
Já jsem konzerva a rozhoduji se pouze mezi těmi největšími. Určitě neberu takové ty vychcánky, kteří… nový
L-Core 16.09.2016 17:37
L-Core
a RWE Spíše Innogy. nový
davidrome 17.09.2016 06:09
davidrome
Já zůstávám u "mateřských" distributorů, tedy těch, co vlastní rozvody, u nás RWE a E-ON. Sice mi dá… poslední
Prasak 17.09.2016 22:12
Prasak

Já jsem konzerva a rozhoduji se pouze mezi těmi největšími. Určitě neberu takové ty vychcánky, kteří sice slíbí nízkou cenu teď, ale okoření to poplatky za aktivaci, deaktivaci, výpověď a kdoví co ještě. A za rok se člověk diví, že platí víc než kdysi.

Natvrdo: elektriku a plyn jsem ochoten brát pouze od ČEZ, e-on, Pražská energetika a RWE. Myslím, že máme díky různým bonifikacím a slevám relativně(!) velmi dobré ceny. Kvůli možná pár stovkám za rok (za el+plyn dáme cca 50.000 ročně) nemíním absolvovat přehlašovací kolečko.

Pokud EU donutí i místní dodavatele ke vstřícnějšímu jednání, uvidím.

Já zůstávám u "mateřských" distributorů, tedy těch, co vlastní rozvody, u nás RWE a E-ON. Sice mi dávali nějakou nabídku na garantovanou cenu po nějakou dobu, ale znamená to úpis na pár let. Vzhledem k mé spotřebě obojího (1k elektrika, 1,3k plyn měsíčně) bych ušetřil ročně do tří stovek, možná ani to ne, tak přecházet nehodlám.
Jedinej, kdo mě vytrvale snaží uhnat, jsou MND. Jenže já žádnej ropnej vrt nevlastním, ba ani auto na naftu nemám, tak nevím, co furt chcou.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru