Mame zakony riesiace ionizovanie potravin ?
Vcera isiel dokument na rtvs2 (o par dni pravdepodobne na uloz.to) o praxi zapadnych krajin dekontaminovat rozne druhy potravin radioaktivnym ziarenim. Moze to mat negativne vedlajsie efekty na potraviny a zdravie ich konzumentov. Neexistuju laboratoria (v europe), ktore by dokazali posudit, ci sa neprekrocila uroven bezpecnej radiacie danych potravin pri tom procese.
sr, cz, tiez toto robia pri dovoze potravin z druheho konca Zeme ? ak ano, mame k tomu predpisy/smernice potravinarske ?
Koukám, že máš problémy úplně se vším.
Nekupuj takto ošetřené potraviny, na obalu je upozornění.
Kupuj potraviny z východu, třeba vyhlášenou Černobylskou XXXL mrkev.
Předpokládám, že všechno jíš v syrovém stavu, tepelná úprava škodí.
___KLIK___
A taky pozor na mikrovlnku, to je ještě horší než ionizace
dotaz%20mikrovlna.html
Tos mi teda pěkně poradil! Mikrovlnku jsem vyhodil z balkónu, dole rozbila ve křoví hlavy dvěma ekomilencům!
Sa mi pacilo zdovodnenie mikrovlny a jej skodlivosti, ze to zvalil na striedavy prud. Fakt, ze mw prazi 1000W vo vzdialenosti par cm a na "spravnej" frekvencii, co vo vysledku sposobuje ohrev/varenie akosik nespomenul.
Snad myslíš kontaminaci a ne dekontaminaci...
bojler nebo brojler,některým je to jedno.
Milouš Jakešů? A což teprve jeho pověstná "kuchině".
Ionizovaly se i obvazy. Laboratoří je a my máme Danu Drábovou. Vaše starosti bych chtěl mít! Samotná planeta Země má přirozené radioaktivní pozadí, bez kterého by pravděpodobně nebyl ani život, natož vy.
No,když člověk omylem sáhne po novinách,tak po přečtení několika deníků se diví že ještě žijem. Teda mě to tak příjde.
Chceš tím říct, že můj tatík měl radioaktivního ptáka? Asi měl, je nás pět děcek...
Zkoušeli jste se testovat dozimetrem?
Akorát na vojně, výsledek si nepamatuju.
Tady o tom pěkně píšou: Případ ochrnutých koček. Spojené státy opět napřed.
Je tam i Věra Bílá.
Která z nich to je? Doufám, že ne ta s tím jabkem uprostřed!