Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Ako sme si odvolavali Kalinaka

U nas na SK uz par tyzdnov zazivame politicku grotesku, kde bezzuba opozicia nevie odvolat ministra vnutra, pretoze je on je proste neodvolatelny.
Cele odvolavanie je cista parodia ako z jednej tak z dtuhej strany.
Nas preceda tvrdi, ze jeho najoblubenejsi ministert je cisty ako lalia a obhajuje neobhajitelne, opozicia zase saskuje a predvadza teatralne divadlo, cim odvadza pozornost od faktov.
Ak mi nieco dnes v politickych debatach (nielen u nas, typicke je to aj pre CZ policajnu revoltu) tak je to udrzanie emocii na uzde a venovanie pozornosti faktom.
Faktom je, ze minister spociatku popieral svoj vztah k podnikatelovi podozrivemu z danovych podvodov a zazracne si spomenul az ked sa zistilo, ze od neho kupil obchodny podiel vo firme.
Faktom je, ze firma neskor ministra velmi stedro vyplacala, co minister najprv vysvetloval ako splatku pozicky, neskor ako dividendy, co neznie dost presvedcivo.
Faktom je, ze minister "obhajoval" dotknuteho podnikatela s tym, ze 12mil vyplatenych v hotovosti bolo v "tej dobe normalne", co nie je pravda, pretoze nosit so sebou 102kg v bankovkach mi normalne nepripada ani dnes. Fyzicky sa to sice odniest da, ale aky je dovod k tomu vlacit niekam 102kg bankoviek? Predavajuci aj kupujuci, aby si najali minimalne 2 typkov na odnos takejto vahy, nehovoriac o bezpecnosti takejto transakcie.
Faktom je, ze podozrivy podnikatel bol/je vysetrovany niekolkokrat a vzdy za zahadnych okolnosti sa nic nezistilio/nepotvrdilo/nepokracovalo vo vysetrovani/chybal podpis...atd.
Faktom je, ze minister v danovom priznani zabudol priznat tieto prijmy, cim sa dopustil trestneho cinu kratenia dane a zaujimave je, ze tomuto detailu sa vobec nikto nevenuje.
Faktom je, ze preceda byva v bytovom komplexe, ktory vlastni dotknuty podnikatel, co tiez vzbudzuje podozrenie.
V rovnakom, ci podobnom komplexe byvaju aj dalsi jedinci, zhodou okolnosti napriklad dozorujuci prokuratori a podobne postavicky zakomponovane v tejto kauze.

Preceda, ktory kedysi tvrdil, ze staci tien podozrenia a minister leti akosi zabudol na toto svoje slavne prehlasenie a zrazu drzi bobrika sudrznosti, samotny minister ma pocit, ze ma zodpovednost voci volicom, a preto odstupit nemoze a fakt, ze ho maju presetrovat vlastni podriadeni nepovazuje za stret zaujmov.
Bohuzial opozicia robi jednu chybu za druhou, s vacsinou odhaleni posielaju do TV Matovica, ktory ma sam maslo na hlave a je pre precedu lahkym tercom, naposledy strana SAS vyslal do TV extra nesympatickeho pana, ktory chudakovi ministrovi skakal stale do reci a namiesto faktov vyvolaval len emocie, az som mal vo finale pocit, ze ten minister je predsa len spravny chlap (bohuzial nie je). Namiesto toho, aby sa zamerali na nespochybnitelne fakty (danovy unik, klamanie v priamych prenosoch) vyvolavaju nove a senzacnejsie odhalenia, ktore vsak uz vela noveho do pripadu neprinesu, co je skoda, pretoze nas bradaty sympatak nam bude vnutru vladnut asi aj dalsie roky.

Příspěvek do debaty

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat