Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Brexit - vaše tipy?

Brexit bol prekvapiovo uspesny, nieco na teorii L-Coreho, ze mainstream sa pokusal navodit dojem, ze nebude moze byt.
V praxi sa vysledky bohuzial ukazu az po rokoch, takze povedat, ze teraz sa nieco zmeni je blbost. Moc sa toho nezmeni, aspon nie hned, libra sa casom stabilizuje a mozny dalsi prepad pride az neskor.
Nieco vsak mozno predpokladat a to, ze pad libry bude trvaly, ze Britanii poklesne hospodarsky obrat voci EU a ze pravdepodobne dojde k rozpadu GB, pretoze Skoti a Iri to uz avizovali, ze sa trhnu. Skoti su podla mna takmer isty, len prednedavnom im to uz skoro preslo a teraz budu mat na svojej strane aj EU argument, u Irov to bude testnejsie, ale k hlasovaniu asi dojde.
To vela Anglicanov bude pomerne tazko znasat, ale co cakali, ked hlasovali tak ako hlasovali? Nemozu zit donekonecna z minulosti a svojej zaslej kolonialnej slavy. Toto evidentne nedomysleli a tak im treba.
Inak pri Brexite sa klasicky ukazalo ako politici a media dokazu manipulovat s ludmi. Proklamovanych 250mil libie/tyzden na britske zdravotnictvo nepojde, pretoze slo o vymyslenu informaciu a kopec ludi volilo za prave kvoli tomu, ze EU podla nich vyzierala GB co boli hlavne argumenty opozicie voci zotrvaniu GB v EU.
BoE vcera vyhlasila, ze je pripravena napumpovat do ekonomiky 250mld libier, co znie ako obrovske cislo a na prvy pohlad by to malo stacit na stabilizaciu. Ale vieme kolko sa napumpovalo do Grecka a nestacilo to, takze uvidime, ci tento krok bude stacit.
Hoci ma odchod Britov mrzi pride mi divne, ze okamzite spustili peticiu za nove referendum, co cakaju, ze sa nieco zmeni a dokedy sa chcu referendovat? Osobne by som zakazal zakonom, aby sa uspesne referendum mohlo napriklad do roka opakovat znou, pretoze potom referenda stracaju vyznam.
Inak vsetka cest Cameronovi ako sa zachoval, to keby dokazali nasi politici takto reagovat...holt mame sa este co ucit.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat