Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Tak jak dál s tím Schengenem?

Nejen pár jedinců, kteří nechtějí chápat výhody ani když se jim to přikazuje, ale už nadpoloviční většina v tradičních zemích západní Evropy je pro konec toho motání se kohokoliv mezi státy EU bez jakékoliv kontroly. I v Německu, pilíři EU.

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/399623-nemci-francouzi-i-italove-uz-toho-maji-dost-preji-si-konec-schengenu.html

Dole v článku je vyčíslena ztráta pro ČR. Nabízí se otázka, zda tohle nestojí za lepší pocit bezpečí. Navíc, když pokladničky (EET) a kontrolní hlášení přinesou několikanásobně více. Akorát mám trochu obavu ze státních zakázek na stavbu plotů kolem ČR; tuším, že ty budou patřit mezi ty dražší ;-)

Líbí se mi příspěvek z diskuze (citace)

Tolik rasismu, xenofobie a fašismu najednou :o) Dovede si někdo představit, že by tohle řekli Češi nebo Maďaři či Slováci před půl rokem? Ono to lehce zaznělo a to bylo vyhrůžek o zastavení dotací, různých trestech, pomalu nás chtěli obsadit a protektorovat, co zaznívalo z Rakouska, Německa a Bruselstánu. A nyní už takto mluví prakticky všichni a je to v pořádku.

Příspěvek do debaty

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat