Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Krize OKD (důl Paskov etc.)

Pokud tedy je pravda, že chce pan B. "dotaci" 4mld Kč (prý 150 mio €), aby na chvíli udržel horníky v práci, tak je to IMHO nehoráznost.

Naštěstí se zdá, že vláda se z pana B. nepo..kaká, ani odborový boss Středula nevypadá, že by miliardy panu B. přál.

Nechce se mi to počítat, ale kdyby všichni propuštění horníci dostali opravdu fešáckou podporu v nezaměstnanosti (dole v dole jsem byl, není jim co závidět, strašná práce..), vyšlo by to mnohem levněji. A ať si s dírou v zemi dělá pan B. co chce. Když bylo uhlí v kurzu, vydělal mnohonásobně více.

--
edit: upravil jsem přepočet na Kč ;-)

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak onoho pana B. já osobně vnímám jako arcizmrda, který jenom vrhá špatné světlo na všechny poctivé…
Roker 10.12.2015 23:45
Roker
Myslel jsem to jen z té pozitivní stránky, že boss dle svého vyjádření nebude tlačit na vládu, ať pu… poslední
L-Core 11.12.2015 09:23
L-Core

Tak onoho pana B. já osobně vnímám jako arcizmrda, který jenom vrhá špatné světlo na všechny poctivé podnikatele a živnostníky (samozřejmě není sám) o tom žádná a nemá cenu o tom polemizovat...

Co mě ale zaujalo na výkladu Tvém, toho pro mě neskutečného, bolšánského kripla středuli i některých dalších lidí vyjadřujících se k dané věci je jedna myšlenka.

"Když to vydělávalo, tak majitel byl spokojený a teď když je provoz ztrátový, tak to chce zavřít hajzl"

Sorry, ať je Bakala kurva jaká chce, tak podle mého názoru člověk podniká kvůli zisku, ať už je to drobný živnostníček kvůli obživě rodiny, nebo nadnárodní koncern, generující miliardový kapitál, princip je pořád stejný. Čekal snad někdo, nebo si snad myslí, že by byl správný přístup založit firmu, veškerý výnos ukládat do prasátka a v okamžiku, kdy například cena jeho komodity klesne pod únosnou mez a místo vydělávání začne prodělávat, prasátko rozbil, dotoval celý provoz až do okamžiku, kdy bude na nule (nebo snad ještě lépe, že by prodal veškerý majetek a skončil pod mostem) a až potom by mohl jaksi "morálně čistý" své vlastní podnikání ukončit?
Proč tyto proletářské, nic neřešící a logice odporující věty?

Myslel jsem to jen z té pozitivní stránky, že boss dle svého vyjádření nebude tlačit na vládu, ať pustí chlup (x mld.) Názory odborů obecně na to, co by firmy měly a neměly, ponechávám stranou.

Odborářské bossy osobně nemám rád žádné (slušně řečeno). Jejich prakticky jedinými výstupy jsou neustálé navážení se do OSVČ (málo platí, bla bla bla).

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru