Taneční
Ahoj/Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, jak probíhá první kurz středoškolských tanečních u Fénixu a Dynamicu. Zajímá mne, jestli jsou účastníci rozdělováni do dvojic kluk-holka a pokud ano, jak to probíhá. Předem děkuji za odpovědi
Ahoj/Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, jak probíhá první kurz středoškolských tanečních u Fénixu a Dynamicu. Zajímá mne, jestli jsou účastníci rozdělováni do dvojic kluk-holka a pokud ano, jak to probíhá. Předem děkuji za odpovědi
Tohle jsou debaty a ne poradna! A sakra, když máte takhle specifický dotaz, co takhle u daných společností zjistit detaily? (email, telefon, osobně)...
Kluci s klukama, holky s holkama… Záleží na orientaci.
Pravda, alespoň se nebudou množit.
Já jsem si tu svojí v tanečních poměrně hlídal....
Ale na začátku prostě postavili proti sobě dvě lajny. Na jedný straně kluci, na druhý holky a na povel "Pánové, zadejte se" (či tak nějak podobně) se už každý musel postarat... Stydlivější dostali partnerku pochopitelně přidělenu, podle toho taky vypadala.
Je to už nějaký pátek, třeba je to teď (anebo u zmíněných) jinak.
Poměrně hezky status quo popisuje SŠ v povídce "Moje první taneční".
Ten povel "zadejte se" měnil povahu podle času v kurzu. První skoro nikdo nevykročil, stačily dvě tri lekce, aby bylo jasné, že bez běhu se slušná partnerka nedá získat a pomalejší prostě utřou hubu.
Jojo, od třetího kursu už se běhaly sprinty, matně pamatuju i tanečníky rozplácnutý na parketu před cílovou páskou. Klouzalo to.
Pokud se ty taneční neodehrávají v Modré ústřici, pak ano.
Docela dobrej bussines plán - homosexuální taneční
V dnešní liberální době by to určitě nezkrachovalo.
Ale jak by se v takových tanečních řešilo, když by taneční mistr vydal povel "Páni, zadejte se", případně vyhlásil dámskou volenku?
Museli by se rozdělit na "páni" a "dámové ".
Když jsem já chodil do tanečních - to tu ještě pobíhali mamuti a Mrtvé moře trochu pokašlávalo - tak to vzaly do rukou holky z naší třídy a domluvily to, že většina třídy chodila do jednoho kursu.
My měli na gymplu (sedmdesátá léta) taneční povinné, organizovala to škola, basta fidli. I půlkolonu a šluskolonu. Žádný výběr či výmluvy neexistovaly.
Ja som v tych rokoch dost "trpel", lebo som mal asi 155cm, tak mi dali holku co trpela podobne, mala vtedy 190cm a bola na svoj vek dost vyvinuta...
Kroky si sice nepamatam, ale na tanecnu budem uz len vzdy spominat s laskou...
To musela být nádhera - krásnej výhled a v případě zakopnutí strčíš čumák do měkkýho.