Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Prezit 3 tydny v lese mimo civilizaci

Pride mi to trosku naivna predstava z tvojej strany a v tvojom veku, ale skus a uvidis.
Ak chces dobrodruzstvo v prirode a chces, aby to nebolo daleko tak jednoznacne Rumunsko, kde sa daju najst miesta na trek, kde naozaj dlho predlho nestretnes ani znamky civilizacie.
Inak mi pridu usmevne tabletky na vodu, ktore su ako nudzovka, pit to 3 tyzdne je celkom odvaha, to stravovanie som tiez nepochopil, s tym, ze nieco ulovis sa mozes rozlucit, okrem ryb nemas dnes sancu v prirode nieco ulovit.
Je to sice uz davno, co som chodil na cundre, ci na vojne absolvoval akciu "prezitie", ale pamatam si "cukrovy defekt" pri nedostatku potravy, zohnat pitnu vodu je naozaj zaklad, nehovoriac o pocasi. Take navlhnute satstvo v kombinacii s pardnovym hladom ta zlomi skoro hned. Do toho nedostatok vody a nie 3 tyzdne, ale 3 dni ti budu stacit a budes mat dost.
Pozri si Bearove videa, staci v podstate jedno, pretoze sa tam vsetky zasady prezitia opakuju. Zaujimavy dokument je aj o tom chlapikovi, co chcel tusim 2 mesiace prezit na Aliaske (alebo v Kanade?) a ako sa postupne lamal. Davali to na Discovery, bol tam naozaj sam (ziadne Bearove natacanie na efekt so stabom) a bolo krasne vidiet ako sa posupne lamal fyzicky aj psychicky. A to bolo relativne dobre vybaveny, rybarske nacinie, puska proti medvedom (ale mohol s nou lovit), stan...atd. Po par tyzdnoch vyzeral ako troska, mal depresie a neviem, ci to nakoniec aj nevzdal.
Chod a potom sa mozes pochvalit ake to bolo, aj ked vylet v horach vo FR mi pride ako prechadzka, civilizacia ta bude stretat na kazdom kroku, neverim, ze tam mate take neprebadane a ludmi neobrobene miesta.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat