Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Prezit 3 tydny v lese mimo civilizaci

ale jen 40l batohy

Ten by som si bral iba ak by mi ho niekto nosil. :)
Určite nôž, ale nie nejakú Rambo sračku, radšej menší (menší je univerzálnejší) - tak akurát do ruky, pre istotu pevný (nie zatvárací) a aj tak radšej zober dva. Namiesto "neohrabanej" vojenskej sekerky ber niečo na štýl mačety, kukri,... všetko z uhlíkovky, nech sa to dá nabrúsiť na hocičom.
Lekárničku - ako si sám spomínal. Vybrakoval by som tú z auta a pridal max. živočíšne uhlie... možno niečo na tlmenie bolesti, šitie.

Teda ja som skôr na jednodňové "výjazdy" a VŽDY bez batoha - a na SK, nie niekde v pralese... ale osobne - lopatka, ďalekohľad, "čelovky" (to sú tie "čelenkové baterky"), vysielačky, kompas, fire starter, pyrotechnika (petardy na medvede) atď. sú zbytočnosti, ktoré iba zaberajú miesto (v batohu, po vreckách, na krku). Tablety na čistenie vody som mal, mal a nikdy nepoužil a toto platí pre viacero vecí. Samozrejme, 1-2 dňový pochod sa nedá porovnávať s troj týždňovým výletom, ty vieš do čoho ideš... ale zobral by som si určite vrecko z potravinársky nezávadného, pevnejšieho plastu na pitnú vodu, sťahovacie pásky, dobré "outdoorove" zápalky (2x), sviečky, pevný lieh, baterku do ruky, mapu, x metrov lana, prenosnú pílku, ešus, dozimeter, vodku proti lokálnej radiácii a za hrsť 10´ matíc - na odhalenie gravitačných anomálií. A potraviny, veľa potravín.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat