Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Tiez mate nutkanie vlastnit nehnutelnosti?

1. Staci si spocitat pocet bezdomovcu ted a predtim a zjistis, ze na soucasnem rezimu je neco spatne. Tohle proste za minuleho rezimu nebylo a to je fakt, ze ktereho se nevykroutis. Vtip je v tom, ze velka cast bezdomovcu nebo tech o se k tomuto stavu blizi by minuly rezim vratit nechtelo, presto ze se objektivne meli lepe. (Jenom pro upresneni mluvim o faktech nikoli o nejakych svych pocitech, jak to tu mnozi delaji, ja bych minuly rezim vratit nechtel.)

2. Snaha o vlastneni nehnutelnosti je naprosto prirozena (pro evropskeho cloveka). Neni to zadny novy trend, je to neco, co funguje stovky let. Jako si myslis, ze socialne adaptovany clovek v nejakem prostredi bude dobrovolne zpretrhavat vazby se svym okolim a stehovat se nekam jinam?
Srovnavat se s Amerikou je usmevne, nebot lide kteri tam sli bydlet byli schopni vazby zpretrhat a odejit tam zit a stehovani se z mista na misto je pro Ameriku (Americany) typicke, nicmene da se ocekavat ze s postupem casu (stovky let) se i oni usadi a stehovat se chtit nebudou, mozna soucast evoluce(?).

A co se tyka Cechu a Slovaku (a nejen jich), tak jeste ke vsemu zijeme pravdepodobne na nejlepsim miste na svete nebo aspon v Evrope, proc bychom se meli chtit stehovat nekam jinam? Takovy Holandan s vyhlidkou, ze se jednou muze utopit je na tom mnohem hur. No a pokud si uvedomis, ze prace teda duvod se stehovat neni tady ani jinde v podobnem procentu, byt jinde neni lepsi vyhlidka, je to potvrzeni radeji zustat na miste.
Vlastneni nehnutelnosti jak rikas, je pak uz jen potvrzenim toho statusu, ze jses pevne zakorenen na tom "tvem" miste a nikam se hnout nehodlas. Vyjma toho jiste hraje roli i pocit bezpeci, ze kdyz vlastnis nejakou nemovitost, mas mensi pravdepodobnost, ze te z "tveho" mista nekdo vystrci, kdyz treba prijdes o praci a nebudes mit penize.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat