Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Takhle se musí na nezodpovědné rodiče!

Tak sem misto neho skaknu ja. Nikdy bych neveril, ze budu vic souhlasit s nekym, komu jsem dal prezdivku Al tupoun, nez se zbytkem. Kecate nesmysly - to neni na tebe, ale na ty nad tebou. V zadnem pripade se neda srovnavat snadnost dosazeni napr. na RD za komunismu a dnes - pro naprosto prumernou rodinu. To ale frikosci nevi. Prekvapuje me, ze L-core, ktery to zazil to castecne nyni popira, obzvlast kdyz v jinem tematu o nemovitostech sam pise, jak bylo snadne postavit za komunismu RD skoro zdarma.

U nás na dědině za komunistů postavili baráky (co baráky, někteří i vily!) všichni, kdo chtěli. Velká většina z nich bez nějakých půjček (samo, nenávratných 35.000 z podniku se hodilo každému), respektive půjčky si brali jen proto, aby "nevyčnívali", neprovokovali ;-)

Jasně, je do důsledek i toho, že se dělalo od vidím do nevidím (kromě chození do práce) a že se dalo "vyrobit" něco, o co měli měšťáci zájem, co se jim dalo dobře prodat. "Boční výdělek" ve výši až několikanásobku ročního platu nebylo nic neobvyklého. Samozřejmě vše bez jakéhokoliv zdanění ;-) Vydělat si za měsíc na nábytek do obýváku? Stačilo mít latifundie a chuť do práce: začít o půl páté ráno, od sedmi do čtyř v zaměstnání a pak pokračovat do večera. Záhul - ale za měsíc se dalo navíc vydělat třeba pětinásobek průměrného výdělku.

Nic z toho si dnes prumerna rodina nema sanci dovolit nebo ziskat za stejnych nebo srovnatelnych podminek. Mam na mysli pomoc od statu, zamestnavatele apod. Nesrovnavam druhy odstavec o ruznym "smeleni". Za komara po tom byla poptavka, dnes je vseho naprosty prebytek.

V tomto ma mafian Al pravdu.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat