Trotlové na internetu
Existuje IMHO několik skupin trotlů, nebo trolů, kteří se vyskytují na internetu. Zkusil bych specifikovat první tři skupiny:
Trotl 1.0 - běžný nudící se človíček, v diskuzích provokuje, popichuje, reakce na jeho příspěvky jsou pro něj palivem. Řešení - nereagovat, nenechat se vyprovokovat. Žádné reakce, žádné palivo. Zanedlouho trotl "vyhladoví".
Trotl 2.0 - poněkud sofistikovanější forma, provokace jsou trvalejšího charakteru, hladovění moc nepomáhá, je nutné udělovat BANy. Takový človíček už je více nebo méně narušený. Řešení - nereagovat nestačí, je nutné občas BANovat.
Trotl 3.0 - kamuflovaný trotl, jeho příspěvky nejsou vždy provokující, jen třeba OT, má své oblíbené téma (typicky politika), vytáhne ho i v úplně nesouvisející diskuzi a rád tím rozpoutá flame. Řešení - nereagovat, nesouvisející příspěvky mazat, v horších případech udělovat BAN.
Myslím, že na poradně a na debatách se nejvíc vyskytují tyto popsané skupiny. Pokud by vás napadly další, tak zkuste doplnit.
Jako ukázku excelentního trollingu bych uvedl víkendovou akci Jaroslava Cermana a jeho přátel v FB skupině "Neprojdou". Snažil jsem se vývoj sledovat a musel jsem se hodně smát, jak Vyvadil & spol. sedají na lep.
Jak to začalo
FB skupina Neprojdou
FB profil Jaroslava Cermana
http://echo24.cz/a/wVATm/polofasoidni-havliste-maji-10-minut-vyvadil-naletel-na-facebooku
Jak jsem s Jiřím Vyvadilem blokoval americký konvoj
Mi je nějak ten Vyvadil povědomý.Nebyl to náhodou ten Přítel Ruska u Jílkové? Ač jsem spíš na straně RF než USA (USA považuji za teroristy), tak jeho argumentace by se dala přirovnat argumentaci 10 letého dítěte.
Tak jo, fakt je to on :D
Nejlepší to jejich logo:
![[10471485_768508279885186_7095998671493129759_n.jpg]](https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xat1/v/t1.0-9/10471485_768508279885186_7095998671493129759_n.jpg?oh=813c0f830f9a5be455bed1c0f78ed714&oe=55B1D642&__gda__=1437430429_87cc2ca3a8bb35dc11b3381234156362)
"Neprojdou" :D
A myslí to fakt vážně? Ono jedna věc je kydat na internetu a druhá jít ven a fakt něco udělat. Mám trochu obavy, aby tito pošuci opravdu něco nezorganizovali a nebyla z toho mezinárodní ostuda. Nemyslím teď, když si někde stoupnou s transparenty "my raději Rusko" nebo klidně "táhněte do řiti Amíci" apod. To je celkem v pořádku. Horší by bylo nějaké opravdové blokování. Nechtěl bych vidět pak titulky zahraničních novin..
Nic ve zlém, ale z tohoto cítím předposranost, aby se náhodou v Bruselu nebo Washingtonu nehněvali.
Názor Brusele nebo Washingtonu je mi někde. Jde mi spíš o ostudu, kterou by měli Češi jako takoví.
Protiřečíš si. Názor Bruselu a/nebo Washingtonu a hlavní zpravodajství jedno jest. Co se může vlastně stát? Napíšou, že se u nás něco špatného stalo, že někdo na pachatele dobra hodil kámen. Bohouš pojede na koberec a za pár dní po tom neštěkne pes.
Já ale pořád nechápu tvoje obavy, abychom náhodou nebyli považováni za ty, kteří jsou poněkud citlivější na pobyt cizí armády na území. To už se zapomněl rok 1968?
Tenkrát taky svazáci tu internacionální pomoc vítali a koukali škaredě na ty, kdo z toho nebyli nadšení. Nyní? To samé.
Takové zprávy na nás IMHO vrhají špatné světlo. Taky tam napíšou, že ČR byla dřív ČSSR a že to byl satelitní stát sovětského svazu a že je naše společnost pořád rozdělená, jedni jsou prozápadní, druzí prorušští, v podstatě z toho vyplyne, že nevíme co chceme atp. Už jsem pár takových článků viděl. A Čech, když pak někde přijede, tak tam vůči němu mají předsudky. Protože co si budeme povídat, média mají na běžné lidi velký vliv.
No ale my opravdu nevíme, co chceme.
Tak nakonec to dopadlo víc než dobře
A ukázalo se, že rusofilové jsou hlasití pouze na internetu..
Jo, mohlo to dopadnout hůř. Mohla se tam objevit Parkanová a zazpívat Píseň o koloně.
Naopak, to by dopadlo líp. Bylo by to účinnější než statisícové davy rusofilů. Když tehdy zazpívala píseň o radaru, Američané se polekali a radar sem nedali