Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Jsme ve valce?

Hlasoval jsem, ze se mi to nechce cist, ale zbezne jsem to teda prolitnul, oni tam nic nepisi, jenom nejake zvatlani.

Cekal jsem hlavne na definovani pojmu valka, ale nic se nekonalo.

Bezna konvencni valka stredovekeho charakteru, tedy boj o nejake uzemi asi uz nehrozi, preci jenom se svet globalizuje a je to videt treba na brilantnim zpusobu boje Al-Kajdy, teda decentralizovane armady, ktere vubec nevadi zabiti lidra, protoze jednotlive bunky (roty) armady operuji zcela nezavisle a je otazka, jestli se tomu vubec da rikat armada.

Naproti tomu zapadni armadu demoralizujete a zneschopnite znicenim centra (napriklad Pentagonu), bezna armada se proste bez generalu neobejde, cimz se stava zcela nefunkcni a nutno dodat, ze soucasni generalove jsou z toho zcela v prdeli, protoze predstava, ze uz v armade nemaji misto je musi desit.

No pokud se podivame do dejin, tak neustale probihala valka obcas prerusena nejakym tim docasnym mirem. A to mluvime jen o valce oficialni, pokud jde o mistni bojuvky, tak v tech mohl clovek prijit o zivot i v malo pocetnych dobach miru, napriklad jeste na prelomu 19. - 20. stoleti ohrozoval Pruhonice a okoli (pro mimoprazske, jedna se o misto kousicek od Prahy zname pro sve zahrady) pocetny padesati az sto clenny gang, ktery olupoval pocestne a obcas je i pripravil o zivot.

Takze jsme ve valce? Jsme a neni to nic nenormalniho, studena valka skoncila pred 20 lety a po chvilce slunickovani (behem ktereho se ale na ruznych mistech planety valcilo) jsme se vratili do normalniho stavu. Sance, ze vas v centru Prahy v noci prepadnou a minimalne poradne zmlati je docela slusna.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat