Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Zákaz vstupu v outdoorovém oblečení, hlásá nálepka na dveřích obchodu

To nie je pravda, ak ma majitel na sukromnou pozemku, sukromnu predajnu a predava tam nieco, snad to nechces povazovat za verejne miesto a diktovat mu z tejto pozicie pravidla? Napriklad na verejnom mieste mas podla ustavy pravo zhromazdovat sa. To akoze ma podla teba majitel obchodu strpiet toto pravo a moze tam mat ludi s transparentmi, ktori budu vykrikovat rozne hesla?
Je to velmi jednoduche, obchodovanie sa riadi podla 2 zakladnych zakonov a do Obciansky a obchodny zakonnik, kde je stanovena vacsina pravidiel. Tam nikde nie je spomenute, ze si majitel obchodu nemoze vycapit takuto nalepku na sklo.
Alebo inak, vsetko co nie je zakazane je povolene, majitel obchodu si vo svojom obchode urcuje pravidla, ktore platia pokial nie su v rozpore so zakonom, nariadenim, vyhlaskou, rozhodnutim sudu...atd.
S cim je podla teba v rozpore tato nalepka?
Ak by si bol pravnik zacnes kluckovat a pouzijes dobre mravy (velmi vagny pojem), pouzijes mozno verejne priestrantsvo (neobstoji a navyse nie je tiez presne definovane), pouzijes obdobne rozhodnutie sudu restauracia vs deti (asi najlepsia moznost pre teba), ale inak nemas nic. Mas len svoj pocit, ze sa ti nepaci, co robi majitel obchodu, ale nemas ho cim podlozit.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat