Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Zákaz vstupu v outdoorovém oblečení, hlásá nálepka na dveřích obchodu

Ty mas jeden problem (spolu s majitelom obchodu) a to, ze urcujes, co je a co nie je vhodne oblecenie. Su jasne pravidla, napriklad Opera vs mikina, ci teplaky, alebo dokonca rifle by nemalo byt. To je dane historiou a nepisanym dress kodom. Ale verejne priestranstvo? To urcuje kto? On, ty, nejaky stylisticky magazin? Moda? Preboha ved ta sa meni kazdu chvilu, staci sa pozriet ako chodili ludia obleceny pred 20, 50, ci 100 rokmi. Kedysi ked zena v sukni ukazala clenky bola vyhlasena za cundru. Plavky sa podobali na potapacsky neopren atd. Takze kto alebo co urci, co je a co nie je slusne oblecenie na verejnosti?
Preco si myslis, ze prave ty, alebo majitel obchodu to viete lepsie ako napriklad clovek, co nesuhlasi s vasim nazorom?
Ano ani mne sa nepaci dnesna moda, vytahane nohavice, nasadene kapucne, rozkrok medzi kolenami, ale v zivote by som netvrdil, ze je to nevhodne oblecenie. Oblieka sa tak proste generacia, co prisla po mne, tak ako moji rodicia nechapali nase oblekanie, tak my nechapeme ich, ale nenapadam ich nejakymi nalepkami a vnucovanim svojho nazoru.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat