Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Co si myslíte o dárkových poukázkázh?

Dnes se mi připomněly - šel jsem kolem oční optiky a ve výloze měli vystavených několik dárkových poukázek v různých cenách.
Dost dobře nechápu, k čemu jsou dobré. Pokud budu chtít někomu udělat radost dárkem, tak si dám práci s vymýšlením, co by obdarovanému asi mohlo udělat radost. A pokud "dárek" má být vlastně skrytá podpora, aby si obdarovaný mohl pořídit něco na co nemá peníze, tak bankovka v obálce to řeší. A obdarovaný si může vybrat, co si koupí a kde si to koupí a není vázaný na qelb co ty dárkové poukázky produkuje. (pokud ty dárkové poukázky nemají nějakou výhodu, například že zboží co se za ně může koupit je dražší než kolik stojí ta poukázka, ale to je výhoda spíš pro dárce).

Předmět Autor Datum
Je to dobre napriklad ked mas 20+ zamestnancov, chces im nieco dat kazdemu... Neviem ako to funguje…
Qet 02.02.2015 21:38
Qet
Pokud je to firemní záležitost, tak to asi smysl má, třeba když jsem byl krátce zaměstnaný u jedné f…
Yarda 03.02.2015 09:57
Yarda
zmysel má poukážka pre niekoho,kto nakupuje napr. v spomenutej optike pravidelne,napr. roztoky na ko…
audax 13.02.2015 18:17
audax
Já to beru tak, že ty poukázky jsou na půli cesty mezi darováním dárku a darováním peněz. Prostě nen…
Niko Bellic 13.02.2015 20:23
Niko Bellic
Manželku pravidelně obdarovávám poukázkou na kadeřnické práce. Stejně tam chodí a alespoň nemusí s s…
Jack 16.02.2015 13:05
Jack
.. a běda jak to tam není.. :-D
JR_Ewing 16.02.2015 13:26
JR_Ewing
:-D ...taky, taky? poslední
Jack 17.02.2015 06:39
Jack
Význam to může mít pro ty,co i když si dají tu práci s vymýšlením,tak na to nepřijdou.
wlk 16.02.2015 13:46
wlk

Je to dobre napriklad ked mas 20+ zamestnancov, chces im nieco dat kazdemu... Neviem ako to funguje tu, ale za 35 zamestnancov x 20E poukaz som Tescu zaplatil 550E. Neboli vsetci spokojní, to nebudu nikdy.
Moju danovu vyhodu tu nebudem spominat.

Pokud je to firemní záležitost, tak to asi smysl má, třeba když jsem byl krátce zaměstnaný u jedné firmy co se k zaměstnancům chovala solidně, tak jsme před vánoci dostali nákupní poukázku do Globusu a to se hodilo. Ale nedovedu si představit, že bych manželce k vánocům dal dárkovou poukázku. Co by mi řekla, kam by mne s ní poslala.

zmysel má poukážka pre niekoho,kto nakupuje napr. v spomenutej optike pravidelne,napr. roztoky na kontaktné šošovky,tie si kúpi,lebo v podstate musí,pokial nechce okuliare,ale kontaktné šošovky,keď mu dáš poukážku ako darček,"kúpi" si za ňu roztok a v podstate ušetrí,má za darčekovú poukážku niečo,čo by stejne musel kúpiť,takže z tohto pohladu vidím zmysel aj v darčekových poukážkach zo spomenutej optiky.....

Já to beru tak, že ty poukázky jsou na půli cesty mezi darováním dárku a darováním peněz. Prostě není to úplně tak, že "běž si koupit co chceš", ale "běž do konkrétního obchodu a tam si kup co chceš". Poukázkami rozhodně nepohrdám. Se ségrou si to běžně dáváme na narozky, na vánoce apod. Dávat si přímo peníze je takové divné a než koupit nevhodný dárek, tak raději poukázku. Jako myslím, že to snad nikoho neurazí.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru