Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Další důkaz korporátního fašismu

Ve většině měst Moravskoslezského i v části Olomouckého kraje jsou špatné rozptylové podmínky a zvýšené koncentrace prachu, mnohde už tři dny. Smogovou situaci ale mohli meteorologové vyhlásit až v noci na dnešek. Za této situace vyšlo najevo, že ministerstvo životního prostředí před dvěma roky rozšířilo podmínky, za kterých se může smog vyhlašovat. Protože dvě uplynulé zimy byly mírné a také rozptylové podmínky příznivé, legislativních změn si málokdo všiml.

Zatímco před dvěma lety stačilo, aby byly jediný den překročeny hodnoty polétavého prachu, teď musí být limity překročeny dvojnásobně dva dny a znečištění musí růst. "Kdybychom se řídili podle staré legislativy, tak bychom smogovou situaci vyhlašovali už dříve," potvrdil ostravský meteorolog.

Také "cítíte" ten "blahobyt"? Kdo za tuhle sviňárnu zase loboval? A kdo tuhle sviňárnu schválil? Že by snad naši volení zástupci? Že by snad pro dobro a zdraví občana?

Úprava podmínek pro vyhlášení upozornění na smog i regulaci, která znamená odstavení prašných provozů, je vstřícnější k průmyslovým podnikům. Ministerstvo životního prostředí tvrdí, že cílem je eliminovat stavy, kdy jsou smogové situace a regulace vyhlášeny pouze na krátkou dobu a zdroje jsou tak nuceny regulovat neúčinně.

Čili smog před 2 roky je dnes vlastně čístým ovzduším. Kolik sviňáren po vládnutí "pravice" na nás ještě čeká? Co třeba ten bordel se sklady s muničním materiálem? Taky pěkná podívaná a vizitka státní správy.

Předmět Autor Datum
Řešíš kraviny. Rozhodně je smogu míň než za komárů...
cejna 05.12.2014 20:20
cejna
Ovšem! Po pětadvaceti letech bych to tak nějak i očekával. A taky hlavně dejme volnou ruku soukromní…
Chocholoušek 05.12.2014 20:27
Chocholoušek
Předpokládám, že ten muničák moc se smogem na ostravsku nesouvisí...
cejna 05.12.2014 20:34
cejna
Souvisí asi tak, jako komunisti se změněnou legislativou ohledně smogu před 2 roky.
Chocholoušek 05.12.2014 20:39
Chocholoušek
Tak ty tvrdíš, že smogová situace je špatná díky nějakýmu záhadnýmu korporátnímu fašismu což je hova…
cejna 05.12.2014 21:05
cejna
Cože? ::) poslední
Chocholoušek 05.12.2014 21:33
Chocholoušek

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru