Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Jaká je pravda o ebole?

Nie je to konspiracna teoria je to logika. Zabilo to oficialne niekolko tisic ludi, stale sa to nerozsirilo ani ked ludia cestuju do a z nainfikovanych oblasti.
Keby bola taka niciva musia ist straty do desattisicov alebo statisicov, aby sme sa zacali bat. Ak umrie milion ludi na Ebolu poviem, ze mame fakt problem.
A porovnavas neporovnatelne. Naozaj si pozri nejake dokumenty o Nigerii. Trebars Ross Camp a gangy na Discovery. ZIstis ako sa v Nigerii tlcie miestna mafia s policajnou mafiou a navzajom si kradnu ropu. Stat odrbava kazda strana, je to tam divocina. A hlavne...kazdy je tam ozbrojeny kalachom, pripadne mobilnym tazkym gulometom. Samozrejmostou su samorejme protipancierove paste. A takychto ozbrojencov su tam statisice. Toto chces ukocirovat s 3000 tisicovou armadou?
A IS je nieco diametralne odlisne. DObre vyzbrojena a vycvicena uzka skupina bojovnikov proti pocetnej prevahe regulernej, ale zle vyzbrojenej a takmer vobec nevycvicenej armade. Bez podpory amikov. Co si myslis preco nemoze relativne dobre cvicena, ale zle vyzbrojena ukrajinska armada zdolat povstalcov na vychode? Pretoze su vyrazne lepsie vyzbrojeny a podporovany ludsky a materialne z Ruska. Darmo maju Ukrajinci pocetnu prevahu, ked ich vyzbroj je chaba, so samopalmi proti tankom moc toho nenarobia, a aj preto zatial neboli schopni potlacit povstanie na vychode. A to iste je IS, nehovriac o tom, ze ijej rady stupli od zaciatko niekolkonasobne, pretoze s uspechom prichadza ruka v ruke aj vsetko ostatne.
Kazdy kto pride do Nigerie si natlcie hubu, a preto sa tam nikto nehrnie. Radsej sa to riesi neoficialne cez sukromne bezpecnostne agentury so svojimi sukromnymi armadami.
Btw uz tu jedno fiasko bolo, Somalsko a humanitarna pomoc v rezii USA. Myslim, ze z tohoto sa amici celkom poucili a uz sa nebudu hrnut do priamych stretov s miestnymi frakciami.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat