Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Jaká je pravda o ebole?

Ebole nerozumiem, ale pouzijem svoj (podla mna sedliacky) rozum.
Keby Ebola bola take riziko, preco umrelo par tisic ludi? V Afrike zomiera viacej ludi hladom alebo na obycajnu chripku, ci choroby, ktore tu uz my vdaka ockovaniu nepozname. Viacej ludi zomiera hladom a smadom.
Z pohladu cisel je Ebola velke velke nic. Ano svet sa boji, aby sa toto nic neprenieslo k nam a nezabilo tu par desiatok, stoviek ba az mozno tisice ludi a my nemuseli vynakladat velke prostriedky na jeho zastavenie.
Ebola mi pride ako marketingovy tah, neviem koho a neviem, co tym sleduje nicmenej zdaju sa mi smiesne uvahy o zaslani 3000 vojakov do 3 krajin ako velmi smiesne. Za prve 3000 vojakov je zufalo malo na nejaky prevrat aelbo vojensku diktaturu. Zvlast v Nigerii, kde by ste potrebovali mat snad statisicovu armadu, aby ste to tam mali ako tak pod kontrolou. O ostatnych statoch moc toho neviem, ale pokial viem v Liberii ropa a plyn nie je, Sierra Leone je na 122 mieste na svete, takze o com tocite?
A v Nigerii? Zrovna pred nedavnom som pozeral dokument na Discovery o ciernom trhu s ropou. Pride tanker do Nigerie, kupi ropu za par susnov a dovedu mu ju priamo do pristavu. Neoficialne!. Tam ropa totizto tecie do riek, pretoze na ropu sa tam chodi ako k nam chodia cigani na elektriku. Proste napilia ropovod a cerpaju. Stat ma pod kontrolou mozno len 50 vytazenej ropy a su tam nesutale suboje medzi klanmi.Takze, co tam spravi 3000 vojakov? Hlavne mesto ma niekolko milionov obyvatelov, ako tam chcete mat kontrolu s par tisic vojakmi?
A nebolo by pre amikov lacnejsie financovat nejaky miestny klan a tak ovladnut obchod s ciernym zlatom (btw tak to aj robia a nielen oni, ale aj Cinanie a Rusi)? Co myslite? Ci lacnejsie je posielat tam vojakov? Co tak trosku premyslat?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat