Vaše oblíbené filmové/seriálové postavy
Jaké jsou vaše oblíbené postavy?
Hlavní hrdina:
Jack Sparrow (Piráti z Karibiku) - tragikomik, který vždy pobaví
Doktor (Doctor Who) - inteligentní typ se zajímavým smyslem pro humor
Záporák:
Plačící anděl (Doctor who) - záporák, který dodal seriálu tu správnou hororovou atmosféru. Mrkni a zemřeš :D
Darth Vader (Star Wars) - mám rád kyborgy
Neutrální postava:
Severus Snape (Harry Potter) - takový inteligentní nedobrák, ty mám rád :)
Snape je výsostně kladná postava (ač se to pozná až ve finále). Přečti si ságu.
Za mě klaďák: Flash Gordon, Hellboy
Záporák: císař Palpatin
Neutrál: Dexter
No to snáď vážne nie je nutné.:)
Je. Knížky jsou k pořádnému pochopení příběhu bezpodmínečně nutné. Je toho tak na dva měsíce skvělého odreagování. Nebo neumíš číst?
Stále sa bavíme o sérii HP?
Ano. První dva kousky jsou mírně infantilní, pokračujeme přes dobrodružný žánr (3-5) až k autentickému horroru (6,7). Mně se to líbilo moc.
To je dosť mierne povedané.:) Nedávno som zas rozčítal jednotku a je to strašlivá sračka, ťažko uveriť, že z tohto vznikol taký kult. Nenápadne sa kvalita postupne zlepšuje a znovu by som bol schopný dočítať asi iba posledný diel, ktorý je fakt dobrý (a je to zaroveň jediná kniha zo serie, ktorú nevlastním, nenasralo by ťa to?). V niektorých momentoch som naozaj čučal a nechápal, ako jej to môže do seba tak pekne zapadať, pretože predstava, že mala všetko rozplánované už pri písaní jednotky je veľmi "optimistická". Konkrétne Snape je asi najlepšie vymyslená postava v celej sérii, ale to už je dosti subjektívny názor, IMHO si vzťah k postavám vytvárame podľa nášho vlastného života (aký sme, čo sme prežili) a teda "odporúčať" najlepšie postavy ostatným je už z princípu úplná blbosť.
Ale za posledné (asi) tri stránky by si zaslúžila pomalú smrť, o tom žiadna. Pateticky všeobecne retardovane optimistická nálada a viera v nádhernú bezproblémovú budúcnosť bez pohlavne prenosných chorob by sa dala krájať a ľudom ako ja môže spôsobiť až fyzickú bolesť (možno si J.K. na konci spomenula, že stále píše knižku pre deti a chcela niečim prekryť tie haldy mŕtvol, netuším).
A Dumbledorov citát "Neľutuj mŕtvych, ľutuj živých bla bla bla" patrí k tým, ktoré stoja za zapísanie!
BTW pre autora tejto debaty, podobná debata tu už bola a oplatí sa pozrieť - je plná zaujímavých odkazov, stačí použiť hladanie. Konkrétne ja stále trvám na Cloudovi. Podľa tvojho delenia kladas-zaporak-neutral, je typickou maximálne kladnou postavou (ako inak označiť hrdinu, ktorý po vyriešení osobných tráum z toho ako nedobre v minulosti zachránil svet, opäť zachráni celý svet). Zaujímavou "neutrálnou" postavou je Roderick Shoehardt (niekedy pôsobí ako ten správny chlapík zo siedmych statočných a niekedy ako úplný zmrd - ako každý). Záporáka si ešte rozmyslím...
Přiznám se bez mučení, že jsem to po tobě nečetl. Nejde. Ty už nejsi ani grafoman, ale spíš gramofon. Nějak jsem ti ublížil, žes vyprodukoval tak unikátní text?
Neviem, čo ti na to povedať, ak máš problém čítať dlhé príspevky (viackrát som si všimol, že máš), tak ich nečti. :)
Vlk!
mif: já několikrát četl a mám dojem, že kdyby nemiloval Lily, tak by byl smrtijedem až do konce. Je to můj dojem, nemuselo by to tak skončit :)
Taky bych to napsal jinak .
http://debaty.net/debates/1100-jaka-je-vase-nejoblibenejsi-literarni-filmova-postava
Já jsem to tehdy zaměřoval spíš na knížky (jako správný magor knihomol ). Nech dred žít.
Jistě, ale k některým filmům není ofiko literální tvorba :)
http://debaty.net/debates/1100-jaka-je-vase-nejoblibenejsi-literarni-filmova-postava#r14439
Doktora za ty roky hrálo už více herců. Všechny jsem vstřebal, ale toho posledního se mi prozatím vstřebat nepodařilo.
Tyhle retro příběhy zbožňuju, ale doktora co postavu jsem si nikdy neoblíbil. Spíš jeho spolucestující . Nejvíc mi k perikardu přirostla Rose (Billie Piper). Když doktor pálil hvězdu, aby se s ní mohl rozloučit, uronil jsem slzu.
Klaďák: Jidáš Iškariotský podle Arnolda Jidáše Rimmera.
Záporák: Caligula - Caligula (Malcolm McDowell)
Žádnej střeďák mě nenapadá...
Agent Jerry Cotton. Kam se hrabe nějaký Bond a podobní
Mno, ne že bych chtěl někomu hudlat anální otvor , ale - klaďák: Dale Cooper, plusminusák: Constantine.
DC je klaďák, že to snad kladnější být nemůže Ještě taky pomocník šerifa Hawk.
Constantine? Přibliž, má vetchá paměť neví...
http://www.csfd.cz/film/118298-constantine/
Charlie sheen, Doctor house, Terminator, Rowan Atkinson
Kladak: Captain America
Zaporak: Ultron
Stred: 11. Doctor Who
Lord Edmund "Černá zmije" a hoši z Trpaslíka (Red Dwarf).
Kladní:
Doktor (Who) je jasnej. Nejvíc se mi líbil první (z těch nových dílů), ale ani s ostatníma nemám problém.
Doktor House měl občas supr kecy, takže za mě ano.
Doktor Zelenka (Stargate Atlantis) - v originále jsou ty jeho hlášky česky k nezaplacení.
Neutrální:
Alan Harper (Dva a půl chlapa)
Rose (Dva a půl chlapa)
Wilfred (Wilfred US)
Nikola Tesla (Svatyně)
Arnold Rimmer (Červený trpaslík)
Jirka (Okresní přebor)
Hra o Trůny:
Sandor Clegane; Hodor; Podrick Payne
Závěr:
Kladné mám rád očividně jenom doktory. :D
Jasné záporáky moc rád nemám, celkové nemám moc rád předvídatelné postavy a to záporáci dost často jsou. Rád mám spíš úsměvné postavy, které člověka pobaví, takže podle toho to taky vypadá. Hodor.
Doctor Who má do klaďase hodně daleko (vyvraždil v časové válce půlku vesmíru). Ještě mě co klaďas napadá teplý Cpt. Shakespeare z Hvězdného prachu - otřesný to tvor, ale tak nějak lidský .
Už nějakou dobu seriály a filmy nesleduji. Jako mlaďas jsem měl rád kanadského jízdního policajta v seriálu Směr jih, Hawkeye Pierce ze seriálu MASH, Jaroda ze seriálu Chameleon a samozřejmě Ramba.