Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Tak tohle jsem na pc.poradně nečekal...

Tady se pletes. A kupodivu souhlasim s dzejarem. Zakaz koureni toho vyresi treba pro me dost. Nikdo prece neluvi o totalnim zakazu (ten je nepruchozi a pro stat asi i nezadouci), i kdyz mne by vubec nevadil. Zakaz koureni napriklad v hospodach povede k tomu, ze nebudu nucenej cuchat opdorny smrady od kuraku, kdyz nahodou do hospody nekde na ceste zajdu na jidlo. Nehlede na to, ze nejsem zvedavej cuchat smradlavy karcinogeny. Souhlasili by kuraci, kdybysme je my, nekuraci, oblazovali nejakym jedovatym plynem tak, jako oni oblazuji nas? Kazdyho svoboda konci tam, kde svoboda jinyho zacina a moje svoboda je porusovana smradlavejma kurama po celej zivot kam vlezes, kde ti smradlavci muzou hulit. Ja je nicim neohrozuju a ani neomezuju. Nemam jak, pokud bych mohl, okamzite zakazu huleni na verejnych mistech (zastavky apod.) a v hospodach. Pokud by nekdo hulit v hospode chtel, tak by mohl mit nadhernou hulici kukan nebo mistnost, kde by byl uzavrenej a oddelenej od lidi, co nehodlaji cuchat smrad. Takze zakaz huleni v urcitych prostorach ulevi nekurakum a pribude par mist, kde nebudou nekuraci obtezovani kurakama. Proc mam byt tolerantni k nekomu, kdo ke mne tolerantni neni a jeste musm dychat jeho karcinogeny?

Se zakazanym ovocem taky nemas pravdu. Ano, na decka a pubertaky to castecne funguje, ale pouze do doby, nez to vyzkousi - pak uz to vetsinou shaneji ne proto, ze by nesmeli, ale proto, ze jim to chutna. Funguje to taky fakt jen na nekoho. Kdyz se vratim do pubertalnich let, tak neznam nikoho, kdo by trvale chlastal a hulil jen proto, ze mu to nekdo zakazuje nebo ze to je zakazany ovoce. No a mne osobne chlast ani huleni nikdy nic nerikali. Sam pohrdam chudakama, kteri se musi ozrat nebo zlit jak prasata, aby si neco uzili. K tomu, abych si neceho uzil chlast vubec nepotrebuju. Nepotrebuju k tomu ani travu a jinej fet. Zakazany mame treba taky hazeni granatu po lidech - a nikoho z cechu to vetsinou nelaka, i kdyz je to zakazany a mohli by se u toho taky pobavit. Takze teorie o zakazech a zakazanym ovoci ma poradny trhliny.

Srovnavat zakaz skautu s hulenim je dalsi blbost. Skautove nikoho neomezuji a nikomu neohrozuji zdravi (doufam, ze nezacnes popirat skodlivost pasivniho koureni). Skautove dokonce naopak spolecnosti casto pomahaji a nezatezuji ji rakovinama plic apod. Vedou deti k necemu, coz se o chlastu a huleni rict neda. Neda se to ani rict o prostredi, ktery popisuju - hospodach. Ty deckam ani pubertakum nedaji zhola nic.

Dalsi chybu mas v uvazovani o tom, ze by prevenci mladeze mel mit na bedrech stat. Podle myho by to mela byt predevsim rodina, ale stat jim muze sekundovat. Hlavni vaha lezi ale na rodine.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat