Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Xindl X - Čecháček a totáček

Nesouhlasím se Zarniwůpem v tom, že za minulého režimu byla velká diferenciace ve mzdách. Nebyla. Když byl průměr 3000, nejlepší dělníci (s přesčasy) měli 3600 a nejhorší 2600

Sorry, ale to platí i dnes, vidím to dnes a denně (no teď ne,teď mám volno... :-) ) Spíš jsem svědkem a to očitým, toho, že moje hlava opravdu nebere to, jak některé lidi mohla firma přijmout, když je údajně tolik nezaměstnaných. Totální nezájem, neschopnost nejen zvládat svoji přidělenou práci, ale třeba i komunikovat s lidmi, se kterými komunikovat musí (údržba, seřizovači atd.) Můžete mi toto do psí prdele nějak vysvětlit? Nezaměstnanost jako prase a není možné sehnat kvalitního elektrikáře, strojníka, seřizovače a ani "blbého" operátora CNC stroje... Kde jsou sakra ti "nejlepší lidé této země žmoulkajíc kšiltovku ve frontě na úřadě práce..."? Nebylo by tak nějak na čase si přiznat pravdu.........?

Další věc, šedá ekonomika. U nás na dědině bylo zcela běžné, že bokem sis vydělal totéž, co v práci - navíc nezdaněně. Zlatá to doba - prodej okurek, meruněk, vína... za měsíc jsi měl tolik co za půl roku v práci.

A dneska by tě zastánci minulého režimu ukřižovali, pokud jsi OSVČ, protože podle nich "zcela jistě neplatíš daně! Nebo alespoň neplatíš tolik, kolik bysme si představovali...". Ale že za toho režimu jsme si přivydělali bez papírku a bylo to fajn, tak "zlatá doba"? Se vším respektem, nenech se vysmát...
Ohledně zedníků, tatík nemůže už poměrně dlouhou dobu sehnat kvalitního zedníka za bratru 150kč na hodinu. Buď všichni podnikají sami, nebo to co přijde stojí za vyliž prdel. Můžeš mi toto nějak vysvětlit?

Pak člověk nemá nadávat... ;-) Když jsem stavěl barák, třem zedníkům za sobotu jsme dali manželčinu celoměsíční čistou mzdu (státem stanovený nástupní plat po VŠ).

A to Ti připadá normální a za tou dobou se "ti stýská"? (uvozovky jsou záměrné, bo jsem četl, jak to vidíš...)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat