Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Xindl X - Čecháček a totáček

Sem jsem to hrnout nechtěl.

Já už na to prostě seru, na nějaké konvence a ohledy... Proč to dělat? On nám přeje jadernou válku a tlemí se od ucha k uchu. Ano, je to jenom póza starého, zapšklého a zřejmě dost nešťastného (i přes ty jeho neustálé výtlemy) dědka, ale proč pořád brát ohledy...?

Prominentem režimu, tak jak se to obyčejně chápe, být nemusel, to bych nechtěl podsouvat.

Samozřejmě že nemusel, vím že byly obory, kde se bralo dost peněz a zejména jak zmiňuješ horníky (úderníky - jak je ti zmetci zprofanovali a zneužili) si docela hýčkali, ale prostě mi to na tohoto geronta moc nesedí. Nemá hrdost, čest, nemá páteř a zakrývá to pro něj hranou, ale bohužel skutečnou hloupostí (vytrhává jen to, co se mu nehodí i ze serverů jako je wikipedia a snad doufá, že to nikdo neodhalí), když uvážíš, jak se k čemu vyjadřuje, fakt myslíš, že kutal na šachtě a poznal, co je fyzická dřina? Nechci soudit a on se asi po pravdě nevyjádří co dělal, ale myslím si, že určité indície jsou dostatečně zřejmé.
Ano, možná to není košér se takto narovinu vyjadřovat bez důkazů a faktů, ty ale stejně nedostaneme a vzhedem k jeho hyení povaze mi to za čárou nepřijde, Já nikdy nekřičel "nejsme jako oni".

To je právě ten paradox, že já znám lidi (pravda jen dva), kteří za "režimu" tvrdě pracovali, měli se dobře (holt byli "vyvolení" - horníci atd.), ale chápou za jakou cenu to bylo a že nejdříve něco nekomu ukrást, příadně ho i zavřít nebo popravit, pokud se mi moc ekluje a následně tím oblažovat své ovečky zas až takové hrdinstrví, jak se zde někteří snaží naznačit, nebylo...
Komunista nikdy nic nevybudoval "za vlastní", vždy k tomu potřeboval peníze a majetky těch druhých, které násilím ukradl (pardón zkolektivizoval) a za ty si kupoval ty "masy spokojených", kteří za tím obdobím "hojnosti" dnes slzí... Asi tak

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat