Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Preco nemame radi USA?

Pri ranajkach zvyknem citavat internetovu tlac a kedysi som mal rad aj diskusie.
Uz nemam. Preco? Nech je tema akakolvek po par prispevkoch je to uz o tom, ze USA su zli, Zidia nas vsetkych ovladaju a pod. Proste odpad nesuvisiaci s temou.
Ale pred nedavnom som sa zamyslel nad tym preco ludia nenavidia USA?
Ja amikov moc nemusim, ich system skolstva mi pride tupy, vychovava blbcov a stadovite typy ludi, ich system zdravotneho poistenia je u mna na urovni rozvojovych krajin....atd . Je to paradoxne...USA vznikli z odpadu z EU (trestanci, darebaci, ludia, co sa v EU nevedeli presadit...atd) a napriek tomu vybudovali najsilnejsiu mocnost sveta. Celkom im zavidim tu ich tupu hrdost na to, ze su z USA, pretoze USA je naozaj jedina krajina sveta, ktora je schopna sa postavit za svojich obcanov (aj ked to robia ciastocne pre efekt), takze myslim si, ze maju byt na co hrdi. Naopak pride mi smiesne ak je sa niekto bucha do prs, ze je Slovak, pretoze na rozdiel od Cechov nemame byt na co hrdi z minulosti, kedze ziadnu nemame.
Spat k USA. O co mi ide. Samozrejme mozem nesuhlasit (aj nesuhlasim) s napadnutim Iraku, s intervenciou v Afganistane a pod. Ale to je politika ado jej pozadia moc nevidime. Ale preco by som mal nenavidiet Ameriku a za vsetkym vidiet jej dielo, pripadne dielo CIA?
Je velmi zaujimave ako pri konflikte Ukrajiny vacsina obyvatelstva (aspon z diskusii to tak vyzera) sa postavila na stranu Ruska (co dodnes nechapem, prieci sa to mojej logike) a Ukrajincov vyhlasili za fasistov ovladanych z USA. Cim to je, ze za vsetkym vidime pracu CIA a USA? Zavidime im ich moc? Demonizujeme si ich? Preco? Ublizili priamo konkretne Amici niekedy SR alebo CR? Pokial viem nie, naopak bojovali v Europe aj ked nemuseli a pomahali oslobodzovat nase uzemie. Cim to je, ze uzemie oslobodene zapadom po vojne vzkvetalo a uzemia ovladane Rusmi sli do kytek?
Cim to je, ze naopak inklinujeme k Rusom? Rusi nam niekedy nejako v minulosti pomohli? Nie, naopak ak nam niekto niekolkonasobne ublizil boli to prave Rusi. Ci uz dosadenim a podporou komunizmu alebo v 68. Co dobre nam v historii ti Rusi spravili, ze ich mame tak radi a tych zlych amikov, co tu umierali vo vojne nenavidime?
Normalne ma to az fascinuje ako sa ukazuje na tomto ludska povahovo. Pocitacovo vzate by to malo byt presne naopak (fakty nepustia), ale v skutocnosti je tak ako to je. Je to propagandou? ALebo pocitom, ze Rusi su k nam blizsie ako vzdialena Amerika?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
- Osobne proti Spojenym statum nemam nic, kazdy at si ve vlastni zemi dela co chce, od toho maji vol…
CoCoChanel 21.10.2014 11:30
CoCoChanel
Jsem kapitalista pravicak To se máš čím chlubit :-D
Chocholoušek 21.10.2014 11:58
Chocholoušek
- Nevidím za co bych se mēl stydēt. - Drzím se vlastních názoru a zkuseností, nez názoru druhych, ne…
CoCoChanel 21.10.2014 12:32
CoCoChanel
nejsme jiz nákou dobu v post komunistickém rezimu Určitě? Já bych řekl, že teď je stále ještě postk… poslední
IQ37 27.10.2014 01:47
IQ37

- Nevidím za co bych se mēl stydēt.
- Drzím se vlastních názoru a zkuseností, nez názoru druhych, nebo priblblych politicky oblbujících článku.
- Kazdy má právo mít svuj politicky nazor a pohled, nejsme jiz nákou dobu v post komunistickém rezimu, aby kazdy musel zít v socialistickém vzoru.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru