Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Veletrh v Brně - má cenu tam jezdit?

Na strojírenský veletrh do Brna jsem pravidelně jezdil už od školy. Ale v posledních letech jsem měl pocit, že to tam dost upadá a poslední dva roky jsem tam nejel, firmy co mne zajímaly už tam nevystavovaly, některé pavilony byly úplně zavřené a jiné obsazené jen částečně. Koukal jsem se na plánek toho letošního, zdá se, že obsazenost se zase zvyšuje, ale podle seznamu vystavovatelů zase (z mého hlediska) nic moc.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Už jsem se na to kdysi ptal, tak abych zbytečně nezakládal nové téma: https://www.ibvv.cz/cs/akce/me…
Yarda 08.10.2023 10:29
Yarda
Myslím, že teď se veletrh (a nejen tento) změnil kompletně na společenskou akci - jako vystavovatel…
Zdenál 08.10.2023 18:08
Zdenál
Mne spíš zajímalo, jestli se ozve někdo kdo tam chce jet případně tam bude jako vystavovatel (jak ko… poslední
Yarda 09.10.2023 18:03
Yarda

Myslím, že teď se veletrh (a nejen tento) změnil kompletně na společenskou akci - jako vystavovatel si pozveš vybrané zákazníky, pokecáte, dáte kafíčko či něco ostřejšího. No a jako zákazník naopak můžeš obejít a pozdravit svoje dodavatele.
Nějaká bombastická prezentace novinek už v době internetu nemá smysl.

Mne spíš zajímalo, jestli se ozve někdo kdo tam chce jet případně tam bude jako vystavovatel (jak koukám z okna, počasí na courání mezi pavilony asi moc nebude, tak to letos oželím).
Dřív jsem tam jezdil každý rok, pokud jsem tam viděl tak pět expozic kde mne něco zaujalo a nějak mi pomohlo, případně jsem si tam vzal prospekt nebo vizitku, pokládal jsem to za splněný účel návštěvy.
Když jsem tam byl na stánku firmy, kde jsem byl zaměstnaný, stavovali se tam lidi co přišli do kontaktu s výrobky naší firmy - k těm výrobkům jsme dávali návody k použití, ale někdy se ztratily případně je někdo zamknul do trezoru aby se neohmataly, tak na stánku byly zájemcům k dispozici.
Jednou jsem si na stánku fy Siemens vzal nějaký katalog polovodičů, když jsem ho prolistoval, konstatoval jsem, že se mi k ničemu nehodí, tak jsem ho odložil. Po nějakém čase jsem dostal k dokončení jeden výrobek kde ty polovodiče byly použité, nějak nechtěl fungovat. Tak jsem si na ten katalog vzpomněl, našel jsem tam příklad zapojení a podle toho jsem to překopal.

Byly i specializované výstavy, třeba INVEX. Kdysi jsem se dostal k počítači s AutoCADem (R11), na připojené tiskárně to moc nešlo vytisknout, tak jsem si vzal jeden výtisk a obešel jsem s ním firmy co s tím mohly mít něco do činění, u firmy TG NUMIC jsem narazil na někoho, kdo byl v obrazu a dobře mi poradil.
Ale taky mám dojem, že v poslední době se z veletrhů pro odborníky stávají akce pro papaláše.

Výňatek z diskuse pod článkem o přemístění AMPERu do Brna:

...
Jezdíme do Letňan na prac. schůzky aj. V Brně či Holešovicích to bude spíše o baťůžkářích. Nechci být špatným prorokem, ale bude to tak.

Co máte proti baťůžkářům?
Pracovní schůzku si můžete uspořádat ve vlastní firmě mimo veletrh. Já také jezdím na Amper s baťůžkem (na doporučení lékaře místo aktovky, prý je to dobré na páteř) a je otravné, když se chci na stánku na něco zeptat a nikdo na mne nemá čas, protože všichni přítomní mají zrovna "pracovní schůzku". Pokud se zajímám u konkrétní firmy o něco konkrétního, tak kvůli tomu nejezdím po výstavách, ale emajlnu dotaz, jestli by se jejich agent u nás mohl zastavit až pojede kolem.

Baťůžkáři, to je české specifikum. Od Chebu na západ se taková koncentrace buťůžkářů hned tak nevidí. Nejpikantnější jsou pánové v obleku s baťohem na zádech a botaskách. Baťůžkář návštěvník na stánku na veletrhu je cosi jako zbloudilý bezdomovec. Ne nadarmo Werich s Voskovcem říkávali: "Šaty dělají člověka a člověk dělá šaty". Podle oblečení jste zařazeni do patřičné kategorie. Takže když přijdete s baťohem na obchodní schůzku, tak se nedivte, že na Vás jaksi nemají čas, anebo Vás rychle odbydou.

Ale to je jejich problém.
Pánové v kvádrech a kravatách přijdou až poté, co já s baťůžkem vytipuji, že zrovna tahle součástka by se hodila do našeho výrobku. Kdysi jsem potřeboval nějaké ministykače, koukal jsem na firmy Siemens a Lovato, pro pány od siemensů jsem nebyl patřičně oblečen a možná jsem nepoužíval tu správnou značku deodorantu, firma Lovato udělala kšeft - můžete se zeptat.
BTW: Kategorie baťůžkářů je IMHO nevítaná na nějakých akcích, na které se nabalují restauratéři a hoteliéři s očekáváním velkých zisků, baťůžkáři si vozí s sebou jídlo i pití a přespí na lavičce. Amperu tohle zatím nehrozí.
...

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru