Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Ako nasrat sameho seba

Patrim medzi ludi, ktory sa vedia pomerne dobre kontrolovat a maloco ich rozhodi, ale za posledne 2 tyzdne sa divim sam sebe a svojim pocitom. Mam 2 pribehy s divnou pointou.
Den1
Bolo asi 16:30, meskal som k zakaznikovi, dieta odlozene u babky, musim ist prenho a trada domovrobit terasu alebo stavat budu. Konecne svieti slnko a da sa pracovat. Som unaveny z celeho dna a navyse som zabudol na zakaznika, takze k nemu rychlo utekam nech to mam z krku. Vychadzam z vedlajsej na hlavnu tepnu prechadzajucou mestom. Viem, ze vsade su stopky a viem, ze tam stavaju. Navyse patrim k tym vodicom, co az tak na predpisy neseru (vzdy si davam pas, snazim sa jazdit bezpecne a pod).
Na stopkach vsak malokedy stojim ako vacsinou vodicov, ktory tam niekedy travia pomaly mladost, navyse tato krizovatka je velmi prehladna, takze som prisiel, pribrzdil, zastal na milisekundu a pohol sa. O par sekund na to sa z bocnej ulicky vyrutilo policajne auto s majakmi. Napadlo ma, ze idu na nejaky vyjazd, takze som sa uhol na kraj cesty nech ma obehnu. Oni vsak sli stale za mnou, takze mi po asi 10 sekundach doslo, ze nahanaju vlastne mna (neblikali svetlami ani napis stoj nemali na majakoch).
Po zastaveni vysli 2 doleziti pani a zacali ma vysetrovat. Vlastne len jeden. Po obligatnych papieroch som bol obvineny, ze som nestal na stopke. Vravim stal som a bol by som sa hadal do krvi (lebo som tvrdohlavy debil, co sa za svoju pravdu bude bit do nemoty...pomerne zla vlastnost). Ked videl, ze stopku na mna neuhra (dokazova nudza) oznamil mi, ze mam preslu technicku a emisnu kontrolu.
Kurva uplne som zabudol na to a fakt uz tyzden bola neplatna.
Dostal som na vyber. Bude 20 eurovy recept za stopku alebo 60 eurovy za technicku a emisnu a zoberu mi papiere. Viete, ze som chvilku premyslal, ze si zvolim druhu moznost lebo na tej stopke som stal? Nakoniec zvitazil zdravy rozum a ja si nechal vypisat recept na 20 eur.
Pointa pribehu je v tom, ze som mal pokazenu naladu 2 dni z toho a bol nasrati na zlych zlych policajtov hoci som si 300x povedal, ze vlastne boli dobri, pretoze mi kludne mohol zobrat papiere a dat 60 eur pokut a nemusel sa so mnou srat. Ale mozog a srdce su dve rozdielne veci, preslo ma to az po par dnoch.
Den2
Druhy pribeh je podobny opat s policajtami. Kazde rano vozim syna do skoly na aute a odbocujem pred krizovatkou, kde sa rano tvoria zapchy. Odbocujem vpravo a je tam autobusova zastavka a pomerne siroky odstavny pruh (siroky ako 2 klasicke pruhy).
Prve dna dni som stal vzdy poctivo v rade, ale vsimol si, ze niektore auta necakaju a prejdu cez odstavny pruh a tak odbocia vpravo. Robi sa to tak bezne, ale zaciatkom roka mame asi 2 tyzdne na prechodoch v meste kazde rano policajtov, kvoli detom, ktore idu do skoly. Policajti maju svoje opodstatnenie, vodici naozaj naprechodoch poctivo zastavaju. Policajti stali tiez v pravom pruhu a nemali nic proti takto odbocujucim autam, takze som to zacal robit aj ja.
Po asi tyzdni, ked zrovna prsalo som siel opat tymto pruhom, siel som pomaly, krokom, pretoze cez prchod mohol niekto prechadzat koho by som zbadal na poslednu chvilu, navyse tam policajt siel nieco riesit akurat. Ked tam skoncil zamieril ku mne a sfukol ma jak maleho chlapce, ze toto nie je odbocovaci pruh a ze mi to rychlo vysvetli za 20 eur. Chvilu som sa s nim dohadoval, pretoze evidentne nemal dobru naladu (mozno preto, ze mokol vonku na dazdi, mozno mu zena nedala), ze som odbocil cez prerusovanu ciaru (je tam, aby tam mohol vojst a vyjst autobus), ale ked som videl, ze to nema zmysel radsej som z konfliktu vycuval.
Opat pokazena nalada, aj ked bez pokuty, v tomto pripade bol policajt dokonca neprijemny, ale v principe mal pravdu pravdepodobne. Zase som sa vsak nevedel na to povzniest a mal pocit ukrivdenia, co mi tutovo skazilo naladu na dalsie 2-3 dni, pretoze sa k tomu clovek stale v mysli vracia.

Furt si opakujem...bud rad, ze si dopadol takto, v prvom pripade ti policajt pomohol dokonca velmi, v druhom v podstate tiez, ale srdce to zacalo brat az teraz s odstupom casu. No jo ludia su divni.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nikdy jsem moc nepochopil smysl stopky. Jsem na vedlejší, jsem. Stejně musím najet tak, abych na hla…
Zarniwúp 21.09.2014 18:51
Zarniwúp
Já zase nechápu, proč byla zrušená značka "vlečkový přejezd". Dřív byla třeba tady: http://goo.gl/ma…
Yarda 22.09.2014 19:10
Yarda
V 88' jsem dělal papíry, něco nám k tomu v autoškole říkali, protože ten rok (nebo následující?) se…
Zarniwúp 22.09.2014 19:26
Zarniwúp
prd Nevěřím tomu. Nevěřím, že si na tom přejezdu dali přes držku svéprávní lidé. To je sakra takový…
Dale Cooper 23.09.2014 19:50
Dale Cooper
Já na to narazil náhodou, když jsem hledal info o těch vlečkách. Pobavilo. :-)
Zarniwúp 24.09.2014 01:39
Zarniwúp
Jak to celé souvisí s původním tématem?:-/
Redsnake 24.09.2014 11:23
Redsnake
Ale no tak, jsme na debatách... Zde není odchýlení od ústředního tématu na závadu.
Dale Cooper 24.09.2014 19:54
Dale Cooper
Asi to každý vnímáme jinak. Pro mě se jakákoliv diskuze offtopicem stává nečitelnou, byť je to žumpa… poslední
Redsnake 24.09.2014 20:42
Redsnake

Nikdy jsem moc nepochopil smysl stopky. Jsem na vedlejší, jsem. Stejně musím najet tak, abych na hlavní viděl. A jestli musím zastavit, nebo jen zpomalit, nebo někoho poslat za roh, aby se podíval, jestli tedy můžu - to je nakonec na mně jako na řidiči. Stejně se musím rozhodnout sám, jestli můžu bezpečně vjet - kamkoliv.
Jsou to toliko místa pro výběr "desátek".

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru