Problém s Internetovým připojením
Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně našeho internetu..
Máme 2 počítače se stejným internetem a na jednom z těch dvou počítačích nejde internet, ale na tom druhým jde, prosím o pomoct :) píše nám to " Nejste připojení k síti" zvláštní je že na tom druhém počítači to jde krásně a internet nám šel pořád až do dneška
Já bych ty internety zakázal.
Vydržal by si bez pc poradni?
A když potřebuješ poradit, tak to dáš do Debatního kroužku? Já bych to dal do PC poradny. Ale samozřejmě se můžu mýlit..
asi někdo přehazoval kabely.
ale tady fak píšeš mimo, poradna je vedle.
Je to rozbitý.
Na tom druhém PC je něco blbě. Blbé nastavení, třeba.
- Vapadá to na konflik stejnych IP adres.
- Bud dej obnovit BAIL, nebo nastavit ručnē, skontrolovat funkci DHCP.
- Nebo pres CMD príkazem ipconfig / release nebo ipconfig /renew poprípadē zkusit /flusdns
Já bych řekl, že pouze přehazujou LAN hadici z jednoho PC do druhého (bez routeru), přičemž mají dynamickou WAN. Pak samozřejmě nepasuje MAC adresa. Nevím jak u vás, ale v "mojem" městysu si ji hlídají všichni provideři. Jestli mají i router (ó hrůzo ), zřejmě bude vadný kabel k druhému počítadlu (pes, mýval, morče,...).
Jo, tohle jsem měl taky. Router v režimu bridge a pevnou adresu, kontrolu na MAC. Tu IP v jednom kuse někdo kradl a když jsem chtěl další PC, musel jsem těm mlamojům volat, aby to udělali. Pak teda přišel technik (sotva ochmýřený jinoch) a nastavil to normálně, DHCP na routeru a tak. Ale stejně stáli za houby a jsem rád, že jsem je nakopal v řiť. Je to už dlouho, tak jim nebudu dělat reklamu, třeba už fungujou jinak.