Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Autolékárničky

Tady
http://www.novinky.cz/domaci/344960-zachranari-zkouseli-autolekarnicky-byla-to-katastrofa.html
je zajímavý článek.
Napadlo mne, že já (a asi hodně jiných) když skončí papírová životnost lékárničky koupím novou podle ceny, kupuji co nejlevnější. Autolékárničku jsem, zaplať Pán Bůh jsem ještě nikdy naostro nemusel použít, akorát pak doma, když jsem potřeboval flastříček, tak jsem sáhnul po prošlé autolékárničce co jsem ji měl ve špajzu.
V tom článku se píše, že některé autolékárničky nejsou sestaveny z nejkvalitnějších komponent - samozřejmě, když autolékárničky mají být co nejlevnější. Ostatně, kdo by si kupoval kvalitní věci o kterých předpokládá, že je za pár let nepoužité bude muset vyhodit. Dost mne v tom článku rozveselilo, když jsem se tam dočetl, že nůžky z autolékárničky by měly přestřihnout bezpečnostní pás.
Je otázka, kolik lidí by vůbec umělo první pomoc, ať už s předepsanou lékárničkou co s sebou vozí nebo s vybavením co s sebou vozí mimo povinnou výbavu účinně poskytnout. Myslím, že když už jsou řidiči buzerováni s povinnou výměnou řidičáků, tak by ta výměna mohla být spojena s povinným školením a přezkoušením z poskytování první pomoci.
Zajímalo by mne, co považujete za potřebné vozit v autě (nebo motorce, ale do motorky se toho moc nevejde) nad rámec povinné výbavy. Já jsem například doma našel páčidlo, tak jsem si ho dal do auta, zatím jsem ho použil akorát někdy při otevírání (své) garáže a a pak mám v autě opravnou pěnu na pneumatiky, od někoho jsem ji dostal jako dárek. Uvažuji i o nějakém hasicím přístroji, ale k tomu jsem se zatím nedostal.
BTW: V anketě jsem povolil možnost hlasovat pro víc možností, snad toho moc klikačů nezneužije.

Předmět Autor Datum
Na drobný vlastní poranění vozím i starou lékárničku, pro policajty novou. K tomu mám v autě i seker…
Prasak 17.08.2014 10:35
Prasak
No, podobně. Na ukazování novou lékárničku, pro sebe starou, ale vyladěnou tak trochu jako KPZ. edit…
Zarniwúp 17.08.2014 10:59
Zarniwúp
hasičák + nouzový (malý) kompresůrek na dofoukání gum nebo nafouknutí lehátka dětem. ;-)
touchwood 20.08.2014 12:23
touchwood
hasicak a peprak...
kacislavka 20.08.2014 12:52
kacislavka
Už jsi zkoušla z okýnka nějaký pepřák vystříkat a následně autem někam kousek odjet? Docela by mě za…
Redsnake 21.08.2014 11:03
Redsnake
No, autolekarnicku uz jsem, bohuzel, parkrat pouzil, pac uz jsem u nekolika nehod jako prvni byl. Po… poslední
bahno 21.08.2014 12:48
bahno

Na drobný vlastní poranění vozím i starou lékárničku, pro policajty novou. K tomu mám v autě i sekeru, polní lopatku, deku, pumpu, hasičák a svítilnu. Ani ne kvůli nehodám, ale tábornická výbava se hodí v nečekaných situacích.
Pokud jde o první pomoc, tak nejde ani o obsah lékárničky, ani o jeho použití, ale o to, že se devět z deseti lidí při pohledu na masakr sami složí, natož aby byli schopni pomoct.

No, podobně. Na ukazování novou lékárničku, pro sebe starou, ale vyladěnou tak trochu jako KPZ.
edit: Prošlou lékárničku jsem zažil, ne u svého auta. Už kdysi dávno, stěhoval jsem na jedné zábavě mixák a roztrhl si kúži na ruce. Nic hroznýho, ale dost krve. Matlat to leukoplastí a náplastmi, co nelepí, byl opruz. Nakonec jsem skončil s omotanou rukou, jak kdybych ji měl zlomenou. :-)

No, autolekarnicku uz jsem, bohuzel, parkrat pouzil, pac uz jsem u nekolika nehod jako prvni byl. Popravde, je uplne k nicemu. Nuzky k nicemu(ale kazdy spravny muz, ma u sebe nuz), skrtidlo co nefunguje, nesmyslny polozky jako spinaci spendliky a trojcipy satek(navic realizovany kusem nepouzitelnyho igelitu), rukavice nejsou po ruce, a obvazovyho materialu k dispozici zoufale malo, clovek da dohromady s bidou jeden kompresni obvaz. Takze lekarnicka je na ukazovani policajtum, je rozumnejsi vozit sebou trochu nejakyho pouzitelnyho materialu. A klidne proslyho, jak poznamenal kamarad doktor, je lepsi zastavit krvaceni hadrem na podlahu a trickem, nez ho nezastavit.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru