Tak můj první (to mi ještě skládal táta, pracoval s tím a tak mi tam dal nějaké zbytky. Chtěl jsem na tom ještě jako dítě hrát staré hry) byl nějaký Cyrix, ale označení už nevím, ale byl to asi z poslední generace a měl tuším 200MHz. Měl jsem to nejdříve v kombinaci s nějakou nVidií a 1.6GB diskem (Win95 a později 98). Nic moc, pak jsem místo nVidie dostal Voodoo a to bylo jiné kafe.
Pak mi tam něco chcíplo (asi deska) a počítač jsem dostal nový a přendal jsem si tam tu grafiku. Win2k. Duron (asi 1200 nebo něco takového).
Pak už to nestačilo, tak jsem si to poskládal nové i se Sempronem 2800+ (1,6GHz). To jsem ještě asi před třemi lety měl, kdy jsem to vyměnil za svoje FX-4100.
Pak ještě v notebooku Pentium 4 M 1,6GHz a v mobilu Texas Instruments 1,2 GHz. Starší telefény bohužel nevím a hledat to nemám náladu. :)
Co bylo zajímavější než procesory byly grafiky. To Voodoo bylo na svojí dobu asi nejlepší, stačilo ještě dlouho po koupi. Pak ještě byla dobrá taková ta slavná nVidia (400 něco?), první s HW akcelerací. Ta byla taky pěkná na svojí dobu. Do teď jí má babička a šlape jak hodinky.
Pak nVidia nepochopitelně zdražila a přešel jsem k ATI (a všechny od Sapphire :D ). 9800 odešla, X1550 (náhrada za ní) do dnes slouží mamce a HD7750OC mám na občasné zahrání strategie nebo Mass Effect já.
Pokud tedy nepočítám notebook, který jsem dostal až "nedávno" použitý, jsem tu asi první, kdo naopak Intel nikdy ve svém počítači neměl. U mě si to trochu pohnojili PII jak jim nefungovala plovoucí čárka.
Upgradovat se v blízké době asi nechystám, šetřím peníze na auto a na opravu domu. Navíc na net mi snad to co mám ještě pár let stačit bude. :)
Tzn.
Poslední Cyrix
Duron (podívám se u babičky, má ho tam s tou zmíněnou nVidií)
Sempron 2800+
FX-4100
Jsem s tím čachroval podstatně míň, než ostatní koukám... :D