Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A takhle to dopadlo: [216-volby-do-eu-jpg]
IQ37 26.05.2014 02:26
IQ37
Kdyz politici staví kampaň na tom, že EU je to největší zlo, jsme zásadně anti a podobně, tak se nej…
JR_Ewing 26.05.2014 08:08
JR_Ewing
Je potřeba někoho označit, kdo za to může, že? Lidi by na to kašlali tak i tak.
Dale Cooper 26.05.2014 09:38
Dale Cooper
To je zajímavé, že v jiných Evropských státech účast dokonce i posílila.
JR_Ewing 26.05.2014 10:25
JR_Ewing
Taky ale měj na paměti, která uskupení tam hodně posílila. Francie, Dánsko, GB...
Dale Cooper 26.05.2014 11:08
Dale Cooper
Z Evrospkého hlediska se to o tolik nehnulo. Například proti očekávání vůbec taková uskupení neuspěl…
JR_Ewing 26.05.2014 11:11
JR_Ewing
jestli se tihle "řvouni" a populisti Největší populisti vždy byli, jsou a budou socialisti. Jakýko…
cejna 27.05.2014 20:36
cejna
Oni, kteří EU, zejména některé členské státy, dohnali na pokraj krachu a do vleklé hospodářské krize…
JR_Ewing 27.05.2014 21:56
JR_Ewing
Jak už bylo zmíněno. Chyba EU je jednak v tom, že i přes (nebo možná právě proto) přebujelej byrokra…
cejna 27.05.2014 23:19
cejna
Chyba EU je jednak v tom, že i přes (nebo možná právě proto) přebujelej byrokratickej aparát nedokáž…
RedMaX 28.05.2014 20:59
RedMaX
To je velmi velmi najivni. :-) Nepouci. Rozhodně je to ale "výchovnější" než když dluhy za spekulan…
cejna 28.05.2014 21:22
cejna
dluhy za spekulanty, flákače a podvodníky budou muset platit poctiví pracující Vzdycky dluhy za fla…
RedMaX 30.05.2014 20:56
RedMaX
Což ovšem neznamená že je to tak správně. Některý dluhy se dělat musej, to je jasný. Svět není ideál…
cejna 31.05.2014 10:38
cejna
Jenomze dluhy v Recku nasekaly udajne pravicove vlady, to mas jako u nas kde se na dluzich podili mi…
RedMaX 02.06.2014 06:05
RedMaX
bože. předimenzovaná státní byrokracie, kde každý zaměstnanec krade a živí celou famílii, případně d…
lední brtník 02.06.2014 21:29
lední brtník
No, maji slunicko a to je docela podstatne. :-) Vzdyt jo, souhlas, pravice a levice jsou terminy 20… poslední
RedMaX 03.06.2014 20:05
RedMaX

jestli se tihle "řvouni" a populisti

Největší populisti vždy byli, jsou a budou socialisti. Jakýkoliv. Středopravý i středolevý. Naslibujou všechno všem, ale na dluh. Tím oblbnou nejvíc voličů, protože masa je de facto dosti hloupá a je jim jedno, že je to na dluh. Hlavně když něco dostanou (rozuměj slíbeno, ve skutečnosti se ty programy nesplní ani na 20%). Tím všechny mainstreamové strany v EU (nejen) splňují základní kritérium pro to, aby mohly být označeny za populistické. V pravém slova smyslu. To, že oni označují své oponenty za populisty (případně extrémisty) je jen jejich obrannej manévr, kterej jim umožňuje právě ta debilní masa jejich voličů. Vrcholem jejich zhovadilosti je současné označovaní euroskeptických či eurorealistických stran jako protievropské. Přičemž zneužívají pojem Evropa jako synonymum k EU. Což je neskutečná drzost a obrovskej nesmysl. Protievropští jsou právě oni. Oni, kteří EU, zejména některé členské státy, dohnali na pokraj krachu a do vleklé hospodářské krize, se kterou si nevědí rady.

Oni, kteří EU, zejména některé členské státy, dohnali na pokraj krachu a do vleklé hospodářské krize, se kterou si nevědí rady.

Myslíš třeba Řecko, kde vládá falšovala finance, kde měli vyšší důchody než v německu a půlka lidí byli defakto státní zaměstnatnci?
Nebo třeba Kypr nebo Irsko, kde objem úvěrů místních bank byl tak obrovský, že několikrát převyšovalo státní rozpočet?
Kde je v tom vina EU?

Jak už bylo zmíněno. Chyba EU je jednak v tom, že i přes (nebo možná právě proto) přebujelej byrokratickej aparát nedokáže podvody členskejch států odhalit a nechá si věšet bulíky na nos. Druhak v tom, že když už se to provalí tak ty podvodníky ještě dotuje z peněz vybranejch ve zbylých členských státech eurozóny. A ty prachy sem nespadly z jiný planety a ani je EU nemůže jen tak vytisknout. Ty se vyberou z nesmyslně vysokých daní poctivě pracujících evropanů a přelejou se flákačům a podvodníkům. Což je už z principu špatně. A ještě navíc to ani nefunguje, páč třeba zrovna to Řecko je v prdeli furt. A není to jen o podvodech Řecka. V prdeli je i Španělsko, Portugalsko, Itálie....

Chyba EU je jednak v tom, že i přes (nebo možná právě proto) přebujelej byrokratickej aparát nedokáže podvody členskejch států odhalit a nechá si věšet bulíky na nos.

Tady musim jednoznacne oponovat, vsichni v EU vedeli jak na tom Recko je a tudiz nikomu nemohly byt veseny buliky na nos, to je jen pohadka pro verejnost. Ve skutecnosti to EU bylo a pravdepodobne je jedno. Vladci EU chteji budovat superstat a to za kazdou cenu, dokud budou mit nektere staty penize na sanace jinych statu, tak se bude superstat budovat a klidne i potom, pokud se najde nekdo mimo EU kdo pujci dalsi finance na superstat.

To je velmi velmi najivni. :-) Nepouci.

Rozhodně je to ale "výchovnější" než když dluhy za spekulanty, flákače a podvodníky budou muset platit poctiví pracující....
To nefunguje ani v rámci jednoho státu (stačí se podívat na oblibu cikánů u nás) natož mezi členskými státy nějakýho pofidérního, nefunkčního pokusu o federaci.

Jestli se o podvodech vědělo nebo ne je celkem jedno. Výsledek je stejnej. Společný prachy se sypou do černejch děr....
Ale jako nepřítel EU v současný podobě můžu bejt v podstatě rád, páč to všechno jsou hřebíčky do rakve toho paskvilu.

dluhy za spekulanty, flákače a podvodníky budou muset platit poctiví pracující

Vzdycky dluhy za flakace zaplatili, plati a budou platit pracujici. Tak to proste bylo, je a bude. Je to jednoduche, nekdo proste dluhy zaplatit musi, flakaci penize nemaji a veritele jsou obvykle v silne pozici, ve ktere dluh vymoci dokazou (stat, korporace). No a tak to nakonec vzdy zaplati pracujici.

Což ovšem neznamená že je to tak správně. Některý dluhy se dělat musej, to je jasný. Svět není ideální. Ale určitě není správný aby pracující v některých zemích museli makat do 73 let i proto aby přispěli řekům na důchod v 50 nebo na podporu když se jim nechce dělat. A takhle bohužel funguje dnešní EU. Je to blbost a taky nespravedlnost. Už vůbec v tom nespatřuju nějakej princip rovnosti, kterým se dnes socialisti v EU tak často oháněj...

Jenomze dluhy v Recku nasekaly udajne pravicove vlady, to mas jako u nas kde se na dluzich podili mimo socialisty i "pravicova" ODS a jeste "pravicovejsi" TOP. Co se tyka Reku, tak ono v tom vedru se nediv, ze se jim nechce delat, ale Recko je tak krasna zeme, ze muze vydelavat sama, obyvatele zase tak makat nemusi. To ze misto raje krachujou, je opravdu bordel, ktery ma priciny jinde, napriklad, ze zastupitelska demokracie nefunguje, proto je na pokraji krachu vic jak pulka EU.

bože.
předimenzovaná státní byrokracie, kde každý zaměstnanec krade a živí celou famílii, případně další příbuzné.
tomu říkáš pravice nebo levice? copak zloděj / příživník je pravicový nebo levicový?

řecko je tak líné a zdechlé, že polovinu potravin dováží. chápeš: řecko?!?!

a když dělají hovno v zemědělství, čím jiným by se mohli živit? vyváží snad nějaké mašiny, elektoniku, tisknou noviny v řečtině pro evropu, vyváží úžasná řecká auta nebo měli štestí na ropu? slyšel jsi o něčem takovém?
měli by loděnice, kdyby se jim chtělo dělat.

fak mi tu připadáte jak děti poprvé v hospodě, jen tu blijete. to je tu zas klub radků.

No, maji slunicko a to je docela podstatne. :-)

Vzdyt jo, souhlas, pravice a levice jsou terminy 20. stoleti, v globalni spolecnosti nemaji zadny vyznam. Akorat lidi to jeste nepochopili a tak i tady na foru najdes osocovani z levicatvi nebo pravicactvi. Ja jenom rikam, ze to co si rikalo "pravicova" vlada, nadelalo v Recku dluhy, ale nejsou to dluhy lidi, jsou to dluhy tech vlad. Copak u nas nadelali lidi dluhy? Dluhy nadelal Kalousek a spol. My lidi jsme z tech pujcenych penez nevideli ani korunu. V Recku mozna nejsou lidi tak najivni, tak jim politici zalepili huby taky nejakou tou reckou drachmou, ale prachy rozkradli predevsim oni. jelikoz se toto deje po celem zapadnim svete s tzv. zastupitelskou demokracii, je jasne, ze tato nefunguje a zde narazime na ono jadro problemu, bez jehoz reseni se z dluhu dostat neda.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru